GTÜ'de Engelsiz Gençlik Festivali

GTÜ'de Engelsiz Gençlik Festivali

GTÜ tarafından düzenlenen festivalde farklı engel grupları, aileleri, akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelerek engellerin ortadan kalktığı bir gün yaşadılar.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Engelsiz Birimi tarafından, farklı engel gruplarını sosyal çevre ve üniversite ile bütünleştirmek amacıyla 6. GTÜ Engelsiz Gençlik Festivali düzenlendi. GTÜ Şenlik Alanı’nda yapılan etkinliğe Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, GTÜ Rektör Yardımcısı ve Engelsiz GTÜ Birimi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut, Darıca Belediyesi Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk, Engelli Dernekleri başkanları, üyeleri, engelli yakınları, idari personel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

1-2.jpg

Birçok kurum, kuruluş, dernek ve üniversite topluluklarının katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikte özel eğitim merkezlerinin dans, müzik gösterileri, enstrüman performansları, sportif faaliyetler ve farkındalık stantları katılımcılardan büyük ilgi gördü. Yeşil kampüs GTÜ'nün doğal güzellikleri arasında engelli bireyler, aileleri ve GTÜ öğrencileri doyasıya eğlenerek birlikte olmanın tadını çıkardılar. Ayrıca İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmet Türker Cedimağar tarafından İşletme Fakültesi'nde katılımcılara Genel Muhasebe dersi verilerek akademiyi deneyimleme ortamı oluşturuldu. 3-2.jpg

ÜNİVERSİTE OLARAK ÖNEMSİYORUZ
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Meral Elçi, "Ülkemizdeki farklı engel gruplarını misafir etmek, onların farkındalığını oluşturmak, sosyo kültürel hayatla bütünleştirmek üniversite olarak önemsediğimiz bir husustur. Bu gibi etkinlikler engellileri güçlendirerek kapsayıcılığı sağlamaktadır. Toplumsal farkındalığı artırarak ve toplumun tüm kesimi ile etkileşimi çoğaltarak bu yöndeki çalışmalarımıza devam etmek amacındayız. Bu kapsamda böyle bir festivali Türkiye'de ve Dünya'da her sene hayata geçiren ilk ve tek üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Herkese de örnek olmayı diliyoruz. Gün boyunca sürecek olan festivalimizde bütün konukların üniversite öğrencileri eşliğinde eğlenip keyifle hoşça vakit geçirmelerini, sportif faaliyetlerde bulunmalarını, atölye çalışmalarına dahil olmalarını, üniversitenin işletme bölümünde örnek bir derse katılmaları ile bilimsel bir deneyim yaşamalarını arzu ediyoruz." dedi.

prof-dr-meral-elci.jpg

GTÜ ENGEL TANIMAYAN ÜNİVERSİTE
Etkinlikte konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, GTÜ olarak tüm engel gruplarının hayatın içinde yer almasını önemsediklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar bu etkinliği düzenliyor olmanın bilimsel ve akademik çalışmaları kadar da kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Hacı Ali Mantar GTÜ' nün mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemeler sayesinde çeşitli engel gruplarından öğrenci ve personellerle yakın temas sağlanarak, engelli bireylerin eğitimleri, etkinliklere katılımları, projelere dahil olmaları ile ilgili uygulamalardan söz ederek, toplumun her kesiminde engellerin ortadan kaldırılması için farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar "Üniversite olarak insan odaklı çalışmalarımızı iç ve dış paydaşlarımızla birlikte yürütmeye devam etmekteyiz. İşte bu hedef ve çalışmalarıyla, ne mutlu ki, Gebze Teknik Üniversitesi, “engel tanımayan” bir üniversite olarak bilinmektedir." dedi.

prof-dr-haci-ali-mantar.jpg

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit konuşmasında engelli bireyler için yaşanabilir alanlar oluşturmanın, onların eğitimlerine ağırlık vermenin gerekliliğini vurguladı. Özyiğit, bu kapsamda özel ve kamu gibi tüm paydaşların katkısının değerli olacağını söyledi.
Programın sonunda STK’lar tarafından katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı.

TURGAY ÇÖPOĞLU

2-3.jpg

mehmet-ali-ozyigit.jpg


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.