GTÜ’de Deprem Mühendisliği Konferansı Başladı

GTÜ’de Deprem Mühendisliği Konferansı Başladı

Türkiye Deprem Mühendisliği tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nın altıncısı Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı

Türkiye Deprem Mühendisliği tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nın altıncısı Gebze’de, Gebze Teknik Üniversitesi’nde başladı. Üç gün sürecek konferans 15 Ekim Cuma günü tamamlanacak. Konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, TÜBİTAK MAM, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş ile firma da paydaşlık ediyor.

 

1-2.jpg

 

KATILIM

GTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın ev sahipliği yaptı, GTÜ Konferans Salonu’ndaki konferansa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı ile birlikte sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, iş insanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

2-2-001.jpg

 

3-2.jpg

 

BİLİM TEŞVİK ÖDÜLLERİ

 Konferansta Türkiye Deprem Mühendisliği tarafından iki yılda bir verilen bilim ve teşvik ödülleri de sahiplerini buldu. Başkent Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr.Fırat Soner Alıcı ve Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç.Dr.Çağlar Özer’e ödülleri Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof.Dr.Bilge Siyahi ve Prof.Dr. Murat Altuğ Erberik tarafından verildi.

 

5-352.jpg

 

 

6-305.jpg

 

AKBAŞ: GEREKSİNİM ARTIYOR

Konferansın açış konuşması Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bülent Akbaş tarafından yapıldı. Günümüz Türkiye’sinde ileri düzey mühendislik bilgilerine olan gereksinimin her geçen gün arttığını belirtti. Akbaş, “Türkiye’nin üzerinde bulunduğu coğrafyada yaşanan tüm afetler hızla artan nüfus, kentlere göç ve sürekli yeni yerleşim alanlarının oluşturulması, mevcut yerleşim alanlarının yenilenmesi ve kentsel dönüşüm projeleri, mühendislik yapılarında yeni yöntem ve teknolojilerinin uygulanmasındaki hızlı gelişmeler, artan yapı stoku ve yüksek yapı sayısının giderek artması özellikle deprem ve yapı mühendisliği alanındaki çalışmaları da sürekli arttırmaktadır” dedi.

 

7-222.jpg

 

120’DEN FAZLA SUNUM

 Bu nedenle bu yılki konferansın ana temalarının “Afetlere hazırlık yılı kapsamında afet risklerinin azaltılmasında yenilikçi teknolojiler” ve “Sismik dirençlilik” olduğunu kaydeden Akbaş konferansta 120’den fazla sözlü sunum, 20’den fazla poster sunumu gerçekleşeceğini söyledi. Deprem mühendisliği camiasında dünyaca tanınan birçok bilim insanının da konferansa çevirimiçi katılacağını dile getirdi.

 

9-096.jpg

 

ZARARINI EN AZA İNDİREBİLİRİZ

 Türkiye Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Prof.Dr.Bilge Siyahi her iki yılda bir düzenlenen konferanslarda depremle ilgili çalışma yapan tüm disiplinleri, mühendisleri, yer bilimcileri, mimarlar hatta sosyal bilimcileri bir arada ağırlamaktan hep mutluluk duyduklarını belirtti. Siyahi, “Depremle ilgili çalışmalar yapan araştırmacıların en önemli amacı deprem zararlarının azaltılması şeklinde olmalıdır diye düşünmekteyiz. Deprem gerçeğinin doğasını değişteremeyeceğimize göre bizim depremden oluşan zararları en aza indirmemiz mümkündür ve bunu yapmalıyız” dedi.

 

8-150.jpg

 

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER PANELİ

 Konferansın açılış konuşmalarının ardından ilk panel, “Afet riskinin azaltılmasına yönelik yenilikçi teknolojiler” adı altında gerçekleşti. GTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bülent Akbaş’ın yönettiği panelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Yusuf Sertaç Teksin, AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr.Murat Nurlu, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Direktörü Kazım Gökhan Elgin ve ASELSAN Algılayıcılar Tasarım Müdürü Mehmet Umut Demirçin konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.