GTÜ’de 'ComDay 6’ etkinliği

GTÜ’de 'ComDay 6’ etkinliği

GTÜ IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından 30 Kasım’da bu yıl 6.’sı düzenlenen ComDay etkinliği, alanında uzman mühendis ve yöneticileri GTÜ’lülerle buluşturdu.

Konuşmacılar, haberleşme sektöründeki yeni teknolojiler ve gelişmekte olan konseptler hakkında toplamda 6 oturumda çeşitli sunumlar verip kendi kariyer yolculukları ve tecrübelerini GTÜ öğrencileriyle paylaştılar.
‘M2M’ ve ‘AKILLI ŞEBEKELER’ KONUŞULDU
Büyük ilgiyle karşılanılan ComDay 6’nın konuları ‘M2M’ ve ‘Akıllı Şebekeler’ oldu.
İlk oturumda Accenture’dan Senior Software Developer Yiğit Yüce sunum gerçekleştirdi. Yüce, Makine-Makine Haberleşmesi konulu sunumda; M2M’nin ne olduğu, nerelerde kullanıldığı, M2M’in geleceği gibi konulara değindi. Ayrıca M2M sistemler ve bu sistemlerde kullanılan yazılım, donanım ve protokollerden devamında ise kendi kariyer yolculuğu ve tecrübelerinden bahsetti.
HABERLEŞME TEKNİK ve PROTOKOLLERİ ANLATILDI
Etkinlik, ComDay 6 haberleşme teknolojilerindeki hızlı gelişime paralel olarak üretici-dağıtıcı-tüketici arasındaki haberleşmeye dayalı olarak otomatize hale gelen elektrik dağıtım sistemlerini kapsayan Akıllı Şebekeler konusunu ele alan Rapid Enerji şirketinden Dr. İlker Dursun’un oturumuyla devam etti. Akıllı Şebeke, Akıllı Şebekeleri Diğer Şebekelerden Ayıran Özellikler ve Akıllı Şebekelerin Avantajları gibi pek çok konunun tartışıldığı oturum sonrasında Akıllı Şebeke yazılım ve donanımı geliştiren EUTO Energy şirketi kurucu ve CEO’su Ali Karademir söz aldı. Akıllı Şebeke sitemleri, yazılımları, akıllı şebekelerde kullanılan haberleşme teknik ve protokollerin anlatıldığı sunumda katılımcıların interaktif olarak Akıllı Şebekelerle ilgili pek çok konuda katılımı gözlendi.
İŞ ve STAJ OLANAKLARI UNUTULMADI
Daha sonra Soylu Patent şirketinden Deniz Çokiçli Akıllı Şebekeler, şehirler ve binalar konularının yanı sıra patentleme süreçlerinden bahsettiği oturumu gerçekleşti. ComDay 6’nın son oturumu HUAWEI şirketinden Sertaç Samioğlu ve Yiğit Can Erginöz’ün katılımıyla gerçekleşti. Önce Samioğlu’nun M2M ve IoT haberleşme bu haberleşme sistemlerinin şebekelere entegrasyonu,HUAWEI’nin M2M ve IoT çözümleri ve teknolojileri hakkında sunumu sonrasında ise Erginöz’ün HUWEI’de çalışmak, HUAWEI’de iş ve staj olanakları, İK süreçleri, HUAWEI’de çalış ortamı gibi konularda katılımcılarla interaktif olarak gerçekleştirdiği sunumunun ardından yapılan çekilişlerle ComDay 6 etkinliği son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.