GTÜ’de bağımlılıkla mücadele etkinliği düzenlendi

GTÜ’de bağımlılıkla mücadele etkinliği düzenlendi

Gebze Teknik Üniversite, “Bağımlı Olma Geleceğine Sahip Çık” sloganıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Bağımlılıkla Mücadele Birimi ile Sürdürülebilir Kalkınma Kulübü Öğrenci Topluluğu ortak organizasyonu, Kocaeli Adalet Bakanlığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) destekleriyle; sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı üzerine konferans düzenlendi. Katılımcıları konu hakkında bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak ve bu alanda desteğe ihtiyacı olanları yardım almak üzere doğru kanallara yönlendirmek adına hazırlanan etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Sarı, Cumhuriyet Savcısı Tevfik Aslan, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, YEDAM Sosyal Hizmetler Danışmanı Ayşe Güler, Uzman Psikolog Lütfi Yapıcı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Sağlıklı Ve Kaliteli Yaşam”

Söz konusu etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Sarı ve Uzman Psikolog Lütfi Yapıcı açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Tevfik Aslan, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak ve YEDAM Sosyal Hizmetler Danışmanı Ayşe Güler, “sağlıklı ve kaliteli yaşam” hedefine uygun sigara, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı üzerine sunumları ile etkinliğe katkı sağladılar. Her türlü bağımlılığın insan üzerindeki olumsuz etkilerine değinen konuşmacılar, bu alanda farkındalığın arttırılmasının önemine vurgu yaptılar. Ülkemizde bağımlılıkla mücadele yöntemlerini ele alarak, denetimli serbestlik uygulaması hakkında bilgi verdiler. Bu alanda yapılan etkinliklerin çok değerli olduğunu belirterek, GTÜ yönetimine ve organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.