GTÜ ve International Business  University'den İş Birliği Hamlesi

GTÜ ve International Business University'den İş Birliği Hamlesi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Kanada'nın önde gelen eğitim kurumlarından International Business University'nin (IBU) Rektörü Feridun Hamdullahpur ve IBU kurucusu Serdar Mutlu'yu ağırlayarak önemli bir iş birliği adımına imza attı.

GTÜ Rektörü Dr. Hacı Ali Mantar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasari Çelebi ve Prof. Dr. Elif Damla Arısan, çeşitli fakülte dekanları ve Uluslararası İş birliği Ofisi üyeleri katıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, iki üniversite arasındaki potansiyel iş birliği alanları masaya yatırıldı. Özellikle yapay zekâ programları, işletme yönetimi ve öğrencilere uluslararası deneyim kazandıracak çift diploma programları üzerinde durulduğu belirtildi.

Ziyaretin bir diğer önemli çıktısı ise, iki kurumun iş birliği yapma arzusunu ve bu yöndeki niyetlerini resmiyete döken bir mutabakat zaptının imzalanması oldu. Bu anlaşma ile GTÜ ve IBU'nun ortak projeler geliştirme ve akademik değişim programları oluşturma yolunda somut adımlar atması bekleniyor.

Bu iş birliği, Gebze Teknik Üniversitesi'nin uluslararası alandaki etkinliğini artırma ve öğrencilerine küresel bir vizyon sunma hedefi doğrultusunda atılmış stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. International Business University ile yapılan bu ortaklık sayesinde, GTÜ öğrencilerinin uluslararası standartlarda eğitim alma ve farklı kültürleri deneyimleme fırsatları artacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.