GTÜ ve GÜBRETAŞ’tan ortak çalıştay

GTÜ ve GÜBRETAŞ’tan ortak çalıştay

Üniversite- sanayi iş birliğinin en önemli örneklerinden biri olan GTÜ-GÜBRETAŞ iş birliğinde, tarım ile ilgili önemli konuların ele alındığı ikinci çalıştay düzenlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü ile Türkiye'nin önde gelen gübre üreticilerinden GÜBRETAŞ arasında süregelen, “Ar-Ge odaklı iş birliği” kapsamında, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Ar-Ge çalıştayının, ikincisi GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışına; Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Besleme Daire Başkanı Ayhan Güneri, GTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve Prof. Dr. Hasari Çelebi, GÜBRETAŞ Ar-Ge Merkezi Müdürü Fatih Cengiz Aygül, GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Damla Arısan, Biyoteknoloji Enstitüsü akademisyenleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

Çalıştayda, bilinçli bitki besleme, tarımsal üretimde Ar-Ge ve sürdürülebilirlik, küresel iklim değişikliği, güvenli gıda gibi pek çok önemli konu üzerinde duruldu. GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Damla Arısan yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliği ve bunun sürdürülebilir olmasının güzel bir örneğini yaşadıklarını ifade ederek, bu iş birliğinin nitelikli insan gücü yetiştirmedeki önemini vurguladı.  GÜBRETAŞ Ar-Ge Merkezi Müdürü Fatih Cengiz AYGÜL, çalışmalarında milli tarımın gelişmesi ve sürdürülebilirliği üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, GTÜ ile yapılan iş birliğinin kapsamından ve öneminden söz etti.  Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Besleme Daire Başkanı Ayhan Güneri konuşmasında, üniversite-sanayi-kamu iş birlikteliklerinin sonuç çıktılarını çok önemli bulduğunu belirtirken, gübre özelinde bazı değerlendirmelerde bulundu. 

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.