GTÜ Prestijli  Bilim Dergisinde

GTÜ Prestijli Bilim Dergisinde

GTÜ’nün Sanayi İş Birliği Çıktısı Prestijli Bilim Dergisinde Kapak Olarak Yayınlandı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Binay ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora mezunu Dr. Ahmet Tülek’in Çukurova Üniversitesi ve AK-KİM Kimya San. ve Tic. A.Ş. sanayi iş birliği sonucu ortaya çıkan makale, “Colloids and Surfaces B: Biointerfaces” (impact factor: 4.389) dergisinin 202. sayısında kapak çalışması olarak basıldı.

GTÜ’den yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Daha önceden aynı iş birliği ile üretimi rapor edilen lakkaz enzimi (Molecular Biotechnology, 63, 24–39), Colloids and Surfaces B: Biointerfaces dergisinin kapağında yer alan çalışmada ise immobilize edilerek kumaş ağartma uygulamaları daha kararlı ve fonksiyonel hale getirilmiştir. Elde edilen immobilize enzimin, tekstil biyoteknolojisi uygulamaları için kullanışlı olduğu makalede endüstriyel uygulamalar ile gösterilmişti.

GTÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Söz konusu kapak fotoğrafında esin kaynağı olarak kullanılan SEM fotoğrafını çeken GTÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nazım’a teşekkürlerini sunan öğretim üyemiz Doç. Dr. Barış Binay ve mezunumuz Dr. Ahmet Tülek’i tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.”

 

02-032.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.