GTÜ öğrencilerinin uluslararası başarısı

GTÜ öğrencilerinin uluslararası başarısı

GTÜ Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf Öğrencisi Oğuzhan Şenuysal ve ekibi Vodafone Campus Lab uluslararası finalinde "Adaptease" adlı projeleri ile Türkiye'de birinci, uluslararası olarak ise ülkemizi temsil edip üçüncü oldular.

Vodafone yarışmasına katılan ekipte Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf Öğrencisi Oğuzhan Şenuysal'ın yanısıra Furkan Barış Beşik(Bahceşehir Üniversitesi), Ecenaz Köse (Bilkent Üniversitesi), Ecesu Özçiftçi (Bahçeşehir Üniversitesi), Emel Kuş (İstanbul Aydın Üniversitesi), Rukiye Aydın (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi), Muna Hajiibrahim (Hacettepe Üniversitesi) bulundular. Vodafone Campus Lab uluslararası finali 11 Haziran'da çevrimiçi olarak Atina, İstanbul, Londra ve Malaga'dan canlı yayınlandı.

Adaptease Projesi şöyle; resmi göçmenlerin veya uluslararası öğrencilerin yeni bir ülkeye uyum sağlamalarını kolaylaştıran bir mobil uygulamadır. Bu platform, hayati bilgileri merkezi bir hubda toplayarak, göçmenlerin eğitim, istihdam ve yerel hizmetlere kolayca erişimini sağlar. Ayrıca, topluluk desteği, sosyal gruplar ve etkinlik hatırlatmaları ile göçmenlerin yerel bağlantılar kurmasını ve kültürel entegrasyonunu teşvik eder. Adaptease, göçmenlerin kendilerini evlerinde hissetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.