GTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ'NDE  'Sinan ve Mekan' konferansı düzenlendi

GTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ'NDE  'Sinan ve Mekan' konferansı düzenlendi

9 Nisan 1588 tarihinde öldüğü bilinen Mimar Sinan, her yıl, ulusal çerçevede "Mimarlar Günü" olarak da belirlenen 9 Nisan tarihinde çeşitli etkinliklerle anılmakta.

Bu bağlamda Gebze Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nde, 9 Nisan Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü’nden başlayarak yaklaşık beş hafta sürecek ve başta mimarlık öğrencileri olmak üzere diğer tüm katılımcılara açık olacak çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler kapsamında YTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr.Nur Urfalıoğlu 12 Mart 2019 Cuma günü saat 14.00 de GTÜ Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda “Sinan ve Mekan” adlı bir konferans verdi. Urfalıoğlu; Osmanlı İmparatorluğu’nun Klasik Dönemi’ne damga vuran ve çağdaşları tarafından Koca Sinan lakabıyla anılan Mimar Sinan’ı birçok yönüyle ele aldı.

SİNAN VE ESERLERİNİ ANLATTI

Sinan’ın menzil külliyesinden su yoluna, sebilden köprüye kadar geniş bir skalaya yayılan yapılarını örnekler ve bazı özel detayları ile açıklayan Nur Urfalıoğlu, konuşmasının sonunda, Sinan’ın Süleymaniye Külliyesi’nde kendisine ayırdığı mezarındaki kitabe ve Sai Çelebi’ye yazdırdığı Tezkiret-ül Ebniye’nin sonundaki mimarlık alanında gösterdiği başarının yeterince anlaşılmadığını dile getirerek,  “Tasarlayıp uyguladığım birçok cami, mescit ve diğer anıtsal yapıları bir kitapta topladım. Dünya durdukça eserlerimi gören sağduyu sahiplerinin çabamın ciddiyetini anlayacaklarını umarım. O zaman eserlerime insaf ile bakarak, beni hayırlı dualar ile anacaklardır inşallah.”.

Konferans, Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından oldukça ilgiyle dinlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.