GTÜ Lisansüstü Araştırmaları Paylaşıldı

GTÜ Lisansüstü Araştırmaları Paylaşıldı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen "GTÜ Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu"nun 7’ncisi, GTÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İki gün süren sempozyum boyunca yüksek lisans ve doktora öğrencileri tez çalışmaları kapsamında hazırladıkları 44 sözlü ve 86 poster olmak üzere toplam 130 bildiri sundular.

Sempozyumda lisansüstü öğrencilerin tez konularını kapsayan bilimsel araştırmalar ile proje çalışmaları, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerinin de katıldığı ortamda paylaşılarak akademik ve sektörel iş birliğinin geliştirilmesi sağlandı.

1.jpg

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sempozyuma; üniversite akademik kadrosu, lisansüstü araştırmacıları ile sanayi temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Karabulut’un açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve ODTÜ Uzay ve Hızlandırıcı Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Melahat Bilge Demirköz sunumlarını gerçekleştirdiler.

2.jpg

SANAYİ İLE ETKİN VE VERİMLİ İŞ BİRLİĞİ

Gebze Teknik Üniversitesi'nin üniversite ve sanayi iş birliğini geliştirmek ve bu iş birliğinin daha etkin ve daha verimli olması amacıyla yapılan çalışmalara değinerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar; “Üniversitemiz, gerek genç ve dinamik akademik kadrosu ve alt yapısı gerekse bulunduğu coğrafi konum itibariyle üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için çok özel bir konuma sahiptir. Üniversitemiz; etrafındaki çok sayıda organize sanayi bölgesindeki sanayi ve Ar-Ge kuruluşları, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Türk Standartları Enstitüsü, Şişecam, Aselsan, TUSAŞ, TENMAK ve benzer kuruluşlarla yapmış olduğu protokollerle Ar-Ge çalışmaları yürütmekte ve disiplinlerarası lisansüstü programların açılmasını desteklemektedir.”

3.jpg

44 FARKLI PROGRAMDA ÖĞRETİM VERİLMEKTE

GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü“Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 16 ana bilim dalında 19 doktora, 22 tezli ve 3 tezsiz yüksek lisans programı olmak üzere toplamda 44 farklı programda öğretim verilmektedir. 2022-2023 öğretim yılı itibariyle enstitümüzde 18 farklı ülkeden 568’i doktora öğrencisi olmak üzere toplam 2167 lisansüstü öğrencisi öğrenimlerine devam etmektedir. Üniversitemiz bünyesinde Lisansüstü öğrenim yapan Sosyal Bilimler, Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, Yer ve Deniz Bilimleri, Savunma Teknolojileri, Enerji Teknolojileri ve Ulaşım Teknolojileri Enstitülerinin öğrenci sayılarını da dikkate aldığımızda lisansüstü öğrenci sayımız üniversitemizin toplam öğrenci sayısının neredeyse yarısını oluşturmaktadır. Bu da araştırma üniversitesi kimliğimize uygun düşmektedir.” diye konuştu.

4.jpg

DAVETLİ KONUŞMACILAR SUNUMLARIYLA ETKİNLİĞE KATKI SAĞLADI

Açılış konuşmalarının ardından İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Küresel İklim Değişikliği ve Kocaeli” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Genel olarak iklim ve hava durumu kavramlarına değinen Prof. Dr. Kadıoğlu, küresel iklim değişikliğinin seyri ile gelecekte öngörülen iklim değişiklikleri konularına değindi. Türkiye ve özellikle Kocaeli’ de bu değişikliklerin neden olacağı etkileşimler ve doğa olayları ile alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra Prof. Dr. Melahat Bilge Demirköz, dünyada ve Türkiye’de uzay bilimi alanında görülen gelişmenin seyrini ele alan bir sunum gerçekleştirdi. Uzay istasyonunda devam eden araştırmalar hakkında bilgi sunan Prof. Dr. Demirköz, bu araştırmalar neticesinde üretimde ve birçok alanda ilerleme sağlandığını kaydetti.

TOPLAM 130 BİLDİRİ SUNUMU YAPILDI

GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirilen lisansüstü çalışmaların vitrine çıktığı bir platform olan etkinliğe katılım yoğundu. Sempozyum boyunca yüksek lisans ve doktora öğrencileri tez çalışmaları kapsamında hazırladıkları 44 sözlü ve 86 poster olmak üzere toplam 130 bildiri sundular. Haber: Cengiz Akgün

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.