GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Törenle Açıldı

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Törenle Açıldı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nde Kongre ve Kültür Merkezi Açılış Töreni, görkemli bir konserle gerçekleştirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nde çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaparak; dönem açılışları, bilimsel, uluslararası toplantı, çalıştay, konferans, seminer ve konser gibi etkinliklerin düzenleneceği, sahne ve gösteri sanatlarının icra edileceği Kongre ve Kültür Merkezi Açılış Töreni, görkemli bir konserle gerçekleştirildi. 
Açılış töreninde Taipei Kent Senfoni Orkestrası ve Tunisia88 Korosu ile Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri, Tunus, Lübnan, Almanya ve Mısır’dan uluslararası sanatçılar tarafından Klasik Müzik Konseri verildi. Orkestra tarafından ayrıca Türkçe bir eser de icra edildi.
İlgi yoğun oldu
Açılış törenine GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay Coşgun, Prof. Dr. Erhan Demirbaş, Prof. Dr. Bülent Keskinler Genel Sekreter Ömer Nadir Soylu ev sahipliği yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Tayvan Büyükelçisi Yaser Cheng, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Zeki Hamza Şayir, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Ünverdi, Tersaneler Genel Müdür V. Emre Dinçer, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AKUT Başkanı Recep Şalcı, akademisyenler, kurum müdürleri, sanayi ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.
Plaket takdim edildi
Konuşmaların ardından GTÜ Rektörü Aslan, günün anısına Cheng’e hediye takdiminde bulunurken, AKUT Başkanı Recep Şalcı da Büyükelçi Cheng’e plaket verdi. 
Ayakta alkışlandılar
Açılış konuşmalarının ardından orkestra ve koro tarafından dinleyicilere görsel sunum eşliğinde unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. Sanatçılar, konser programını beğenen katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.l3img_5233.jpgl3img_5255.jpgl3img_5277.jpgl3img_5328.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.