GTÜ ilk on üniversitedeki yerini korudu

GTÜ ilk on üniversitedeki yerini korudu

Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini göre ilk on üniversite içerisinde yer almaya devam etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayında TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini açıkladı. “TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan ve her sene kamuoyuna ilan ettiğimiz “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinin 2021” sonuçlarını açıklamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” diyen Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan sonuçların yer aldığı zarfı alarak sonuçları kamuoyuna açıkladı. Bakan Varank, “Etki analizi orta ve uzun vadeli sonuçları irdeleme imkânı sunarken, performans analizleri ise kısa ve orta vadeli çıktıları takip imkanı yaratmakta ve ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılandırılmış verilerin üretilmesini sağlamaktadır” diye ekledi.

 

TÜBİTAK, GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİ HAREKETLENDİRDİ

Bakan Varank, “Özellikle TÜBİTAK’ın bu alanda verdiği önemli desteklerin de katkısıyla, akademide girişimcilik ekosistemi ciddi bir atılım ve hareketlilik içinde. Elbette bu iş arz-talep işi. Gençlerimiz de artık kendi işlerini kurmanın, girişimci olmanın hayallerini kuruyor. Şimdi bakın dünyaya, geleceğe, teknolojiye yön verenler hep girişimciler, yeniliğin peşinde koşanlar. Bu sebeple akademisyen ve araştırmacılar da artık çalıştıkları kurumlarda girişimciliğe, yenilikçiliğe dair fırsat ve kaynakların olduğu yerlerde toplanıyor. Dolayısıyla artık üniversitelerimiz için, girişimci ve yenilikçi olmak bir tercih meselesi değil, bir zorunluluk” diye konuştu.

 

ENDEKS NASIL HAZIRLANIYOR?

Girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi sıralamasının nasıl hazırlandığına dair bilgi veren Bakan Varank, “Öğretim üye sayısı 50'nin üzerinde olan 191 üniversitemizden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti 9 aylık yoğun ve titiz bir çalışmayla değerlendirilmiştir. TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya, Bakanlığımız, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerimizin de aralarında bulunduğu 287 kurum katkılarını sunmuştur" ifadelerini kullandı. 2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde yer alan ilk 10 üniversite ve puanlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi 62,7 puanla yedinci sırada yer aldı.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.