GTÜ Cumhuriyetin 100.  Yılını Etkinliklerle Kutluyor

GTÜ Cumhuriyetin 100. Yılını Etkinliklerle Kutluyor

Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusunu yaşayan GTÜ’de, bu kapsamda Bilim Konuşmaları ve Akademik Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)'de Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 2023 Nobel Ödüllerini Konuşuyoruz isimli Bilim Konuşmaları Programı, başarılı akademisyen ve öğrencilere ödül töreni programı düzenlendi. GTÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programlara GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar başta olmak üzere akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bilim Konuşmaları'nın yapıldığı ilk bölümde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çimen, “mRNA aşıları ve akademik hayat macerası” isimli konuşmasında 2023 Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü alan Katalin Kariko ve Drew Weissman'ın ödül ve akademik yaşamlarını değerlendiren sunumunu gerçekleştirdi. Programda GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ümit Demir, “Kuantum noktaların renkli dünyası” sunumunda 2023 Nobel Kimya ödülü alan Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I.Ekimov'un ödül ve akademik hayatını. GTÜ Temel Bilimler Fak. Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çınar, “Atomun sırlarına ışık tutmak” sunumunda 2023 Nobel Fizik Ödülü alan Pierre Agostini, Ferenc Krausz ve Anne L'Huillier'in ödül ve akademik hayatını. Son olarak GTÜ İşletme Fakültesi İktisat Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hanife Deniz Yurtseven ise “Çocuk mu Kariyer mi? İktisadi Perspektif Açısından Kadın” isimli sunumunda 2023 Nobel Ekonomi Ödülü alan Claudia Goldin'in ödülü ve akademik çalışmalarını değerlendirdi.

Tuğçe Yakıcı

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.