GTÜ Araştırma Üniversiteleri Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı  

GTÜ Araştırma Üniversiteleri Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı  

Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Üniversiteleri Çalıştayı GTÜ’de düzenlendi​. YÖK, Araştırma Üniversiteleri İçin 5 Aday Adayı Daha Belirleyecek​.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamındaki Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Rektörleri ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Üniversiteleri Çalıştayı”nda bir araya geldi.
KATILANLAR
GTÜ ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya TÜBİTAK Başkanı ve aynı zamanda YÖK üyesi olan Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve YÖK yetkililerinin yanı sıra Araştırma Üniversitelerinden Gebze Teknik, Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, İzmir Yüksek Teknoloji ve Orta Doğu Teknik Üniversitelerinin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile Aday Araştırma Üniversitelerinden “Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik” Üniversitesinin Rektör ve Rektör Yardımcıları katıldı.
Çalıştayın açılışında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma gerçekleştirdi.
“HER TÜRLÜ AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ VE ORTAK PROJELERE KAPIMIZ AÇIK”
GTÜ Rektörü Aslan, araştırma üniversitelerinin sosyal ve ekonomik anlamda bulundukları ülkelere önemli katkılar sağladığını, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde kritik bir rol üstlendiğini belirterek çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın başkanlığında, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da panel açılış konuşmacısı olarak yer aldığı “Araştırma Üniversiteleri ve Sıralama Endeksleri” konulu panel gerçekleştirildi.
Panelde proje kapsamındaki üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yerleri ile üniversitelerimizin akademik performanslarının arttırılmasının yanı sıra mevcut performanslarının daha görünür kılınması için yapılması gereken konular ele alındı.
Çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumunda ise YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında, Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri Rektörleri ve ilgili Rektör Yardımcılarının katılımlarıyla “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin 3 Yılının Değerlendirilmesi” yapıldı. Bu kapsamda üniversitelerin bu süreçte gerçekleştirdiği ve önümüzdeki dönem planladığı hususlar istişare edildi.04-006.jpg07-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.