GTO’dan hep destek tam destek

GTO’dan hep destek tam destek

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GTÜ’deki deprem konferansında akademik çevrelerin bu tür çalışmalarına desteklerinin sürekli olacağını söyledi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki  Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada bilim dünyasının bu tür çalışmalarını hep desteklerini ve desteklerinin süreceğini söyledi. Çiler, “Bölgemiz risk taşıyor. Farkındayız. Değerli bilim adamları ve üniversitelere desteğimiz her zaman yanlarında olacak” dedi.

 

KADI VE AKBAŞ’A TEŞEKKÜR

Bilim camiasını sanayinin başkenti olan Gebze’de, başarılı bir üniversite olan GTÜ’de ağırlamaktan gurur duyduklarını kaydeden Çiler, “Bizleri birleştiren Ahmet Kadı ve Prof.Dr.Bülent Akbaş’a teşekkür ediyorum. Birlikte çok toplantılar yaptık” diye konuştu.

 

AKILLI ŞEHİRLERDEN BAHSETMELİ

 Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de deprem zararını en aza nasıl indirebilecek olmanın çabasında olduklarını kaydeden Çiler, “Deprem gerçeğini bilip akıllı şehirlerden bahsetmek lazım. Can kayıplarının yanında sanayide ekonomik kayıplar da yaşanıyor. Türkiye gelişmekte olan, son zamanlarda Avrupa’da yıldızı parlayan bir ülke. Deprem zararını ne kadar aza indirirsek ekonomik olarak da o derece kazancımız olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

DOĞRU OLANI ÖNCEDEN YAPMALI

 Çiler sözlerine ilaveten, “ Dünyada afet olduğunda ilk yardıma koşan ülkelerden biriyiz. Türk insanı her zaman yardıma koşmayı bilen, dayanışmayı başaran bir ülke. Atladığımız nokta şu; doğru olanı sonradan değil önceden yapmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.