GTO pandemide hızır gibi yetişti

GTO pandemide hızır gibi yetişti

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda basını ağırladı. Pandemi sürecinde odanın çeşitli kurum ve kuruluşlara 1 milyon 650 bin TL tutarında malzeme desteğinde bulunduğunu söyledi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Gebze Bölge Basını ile bir araya geldi. Holiday Inn Otel’deki basın toplantısında Çiler’e oda yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Pandemi süreci çalışmalarına dair de bilgilendirmede bulunan Çiler, odanın çeşitli kurum ve kuruluşlara 1 milyon 650 bin TL tutarında malzeme desteğinde bulunduğunu söyledi.

MERHUM GAZETECİLER ANILDI

Başkan Çiler sözlerine 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile basının önemine değinerek başladı. Bu esnada geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Gebzeli gazeteciler de slayt gösterisi eşliğinde anıldı. Covid-19 salgınının dünyayı ve kurallarıyla birlikte hayatın akışını değiştirdiğini kaydeden Çiler aynı zamanda yeni iş kollarının da varlığını öğrettiğini söyledi.

GÜVENLİ HİZMET BELGESİ

Bu zorlu süreçte Gebze Ticaret Odası olarak gerek çalışanların, gerek misafirlerin sağlığına ilişkin aldıkları önlemlere dair bilgilendirmede bulunan Başkan Nail Çiler, bu süreçte TSE’nin iki belge verdiğini, bunlardan birinin güvenli hizmet belgesi olduğunu kaydedip, “Gebze Ticaret Odası toplam 365 oda ve borsa arasında bu belgeyi alan ilk odalardan biridir. Türkiye’nin tüm kurumları arasında da bu belgeyi edinen 11 kurumdan biriyiz” dedi. Çiler aynı zamanda akıllı oda sistemine geçtiklerini hatırlattı.

ÜRETİM VE İSTİHDAMA KATKI

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Kocaeli’den giren 79 firmadan 59’unun GTO üyesi olduğunu aktaran Çiler üretime ve istihdama katkılarından ötürü tüm firmalara teşekkür etti.

51 MİLYON TL KREDİ KULLANDILAR

Covid-19 sürecinde cansuyu diye tanımlanan destek kriterlerinden oda üyelerinin de faydalandığını belirten Çiler, oda üyelerinin toplam 51 milyon TL’ye yakın tutarda kredi aldığını belirtti. Kişi, kurum başı kredi miktarının 50 – 100 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. Odanın bu süreçte çeşitli kurum ve kuruluşlara yaptığı malzeme ve ayni desteklere de değinen Çiler, 1 milyon 650 bin TL tutarında katkıda bulunduklarını söyledi.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Dilovası İlçesi’ndeki sosyal etki merkezinde 16 aydır ücretsiz şekilde market alışverişi desteği sunduklarını, ayda en az 350 aileye ulaştıklarını belirten Çiler bu merkezde pet şişe, cam şişe, karton gibi ürünlerin geri dönüşüme kazandırılması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi. (Haber Merkezi)ahmet-zeki-ayar.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.