GTO, GTÜ ve İMO’dan ortak panel

GTO, GTÜ ve İMO’dan ortak panel

Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze Ticaret Odası ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği tarafından ‘Endüstriyel Tesislerde ve Konut Türü Yapılarda Güçlendirme Teknikleri’ konulu paneli gerçekleştirildi.

Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen panele Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, TMMOB İnşaat Mühendisleri Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, TMMOB İnşaat Mühendisleri Gebze İlçe Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, Gebze Ticaret Odası 20. Meslek Komite Başkanı Nuran Gökdemir ve çok sayıda mühendis ile davetli katıldı. Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Bülent Akbaş ve Doç. Dr. Onur Şeker’in konuşmacı olarak katıldığı panelde ilk olarak Gebze Ticaret Odası 20. Meslek Komite Başkanı Nuran Gökdemir konuşarak, “Ülke olarak yüzyılın afetini yaşadık. Daha büyüklüğü ne yazık ki bizi bekliyor. Bunun için yapılarımızı güçlendirmeliyiz” dedi.

“KAFALARINA SOKAMADIK”

Nuran Gökdemir’in ardından TMMOB İnşaat Mühendisleri Gebze İlçe Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadı konuşarak, “Son 7 yıldır burada çıktık hep depremi anlattık. Yaşama olasılığı olan depremi anlattık. Deprem tatbikatları yaptık. Deprem bir gece ansızın geldi. Görmesi gerekenlerin gözüne soktuk. Biz bunları magazin olsun diye mi yaptık? İmar barışı katliamı dönüşmesin dedik. Gebze'de deprem tehlikesini tartıştık. En büyük deprem çalıştayı düzenlendi Gebze Teknik Üniversitesi. Orada mıydık? Depremi üstümüze giydik ama kafalarına sokamadık. Bu sene Gebze basını tek başlıkla çıktı. Deprem olacak ancak sonuçlarını değiştirmek elimizde. Bas bas bağıran kurumlar var. Kabul etmek istememe Maraş, Antep olarak geri döndü. Önümüzde deprem gerçeği var. Olası hiçbir depremde enkazda can kalsın istemiyoruz. Bağıra bağıra daha nasıl gelebilir bir felaket. Polis memuru Ziya sizce yaşıyor mu. Bunda hepimizin sorumluluğu var” dedi.

“BU ACIYI YAŞADIK”

Ahmet Kadı’nın adından konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,

“Göreve geldiğimiz günden beri hep depremi konuştuk. Bu acının kalıntıları devam edecek. Kocaeli her yerde varız. Bu acıyı yaşadık. Toplantılar yaptık az kişi gelirdi. Alaattin kurt Simülasyon Merkezi can buldu. 4 milyon dolar bir yatırım Japonlar sponsor oldular. Sadece müteahhitler mi suçlu. İmar barışı birilerini kurtarma barışı dedik. Oda başkanı olarak toplanma merkezi nerede bilen varsa söylesin. Bir talebimiz daha var. Millet bahçesi olsun ama donanımlı toplanma merkezi olsun. Deprem olacak sonucunu nasıl değiştiririz?

“KOORDİNASYONDA BOZUKLUK VAR”

Geçici müteahhitlik nedir? Depremin yazı kışı karanlığı yok. Oda olarak aşevi yaptırdık. İkincisini yaptık. Mobil ekmek fırını yaptık. Mobil otel yapıyoruz. Depreme sadece Gebze Ticaret Odası’nın hazırlığı vardı. 1999 depremin etkileri kriz oldu.  Gelenleri misafir edip ardından istihdam sağlayacağız. Marmara’da deprem olsa üretim sanayi hepsi durur. Ama olacak gibi hazırlık yapmalıyız. Her şey var koordinasyonda bozukluk var.  Tam donanımlı deprem toplanma merkezi olması gerekiyor. Seçimler var. Vekiller gelince yine İzmit'ten bizi yönetmeye kalkacaklar.  Biri Tahsin Tarhan diğeri cemil yaman. Kendimize göre bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Bülent Akbaş ve Doç. Dr. Onur Şeker ‘Endüstriyel Tesislerde ve Konut Türü Yapılarda Güçlendirme Teknikleri’ konusunda önemli bilgiler verdi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.