GTO, Gebze’yi dünyanın teknoloji merkezi yapabilir

GTO, Gebze’yi dünyanın teknoloji merkezi yapabilir

Gebze Ticaret Odası Meclisi’ne bağımsız aday olan Hamle Mühendislik’in kurucusu Ahmet Murat Nuhoğlu, “Gebze dünyanın teknoloji merkezi olabilir. Ama bu bizimle, Dijital Değişim Hareketi ile mümkün” dedi

Gebze Muallimköy’deki Türkiye’nin Bilişim Vadisi’nin temelleri fikri temelleri 2011, fiziki temelleri 2015’te atıldı. Vadi, 2019’da faaliyete başladı. İki sene önce başlasaydı, Oda’nın bir önceki seçimleri için meclise, bu seçim içinse muhtemelen başkanlığa bile aday çıkartabilirlerdi. Geçen döneme yetişemeyip ıskaladılar ancak bu dönem başkanlığa değilse bile komitelere, meclise bağımsız şekilde adaylar. Hamle Mühendislik’in kurucusu Ahmet Murat Nuhoğlu da onlardan biri. Nuhoğlu, “Gebze dünyanın teknoloji merkezi olabilir. Ama bu bizimle, Dijital Değişim Hareketi ile mümkün” dedi. Gazetemizin sorularını yanıtladı:

 

 

 

 

-         Dijital Değişim Hareketi nedir?

 

-         Dijital Değişim Hareketi; teknoloji alanında çalışan, bilişim, telekom ve yazılım şirketlerinden başlayarak Gebze Ticaret Odası komitelerinin dijitalleşmesini hedeflemektedir. Böylece oda yönetim yapısı yönetişim modeli ile çok daha işlevsel bir hale gelecek, üyeler proje ve etkinlik süreçlerinde pasif pozisyondan proje etkinlik planlayan, fonunu bularak uygulayan aktif bir aktöre dönüşecektir.

 

-         Peki, Neden böyle bir harekete gerek duydunuz?

 

-         Gebze Ticaret Odası’nın mevcut yapısı malum, hangi üyesine sorsanız “seçimden seçime bizi hatırlayan ve aidattan aidata hatırladığımız bir kurum” derler, Hâlbuki teknoloji geliştiren ve teknoloji kullanan firmalar için Gebze’nin çok büyük bir potansiyeli var. 10’dan fazla OSB, dört Teknopark, üniversiteler, komşu ilçeleri ile 30-40 kilometrekare çap içerisinde bir milyonu aşan genç ve dinamik bir nüfus. Böyle bir potansiyelin harekete geçmesi için ticaret odasının adeta bir dinamo gibi çalışması lazım. İşte biz bugünkü hantal yapının ortadan kalkması için dijital araçlarla üyelerini süreçlere dâhil eden, yönetişim anlayışı ile tüm paydaşlarına fayda üreten ve Gebze’yi Dünya ölçeğinde teknoloji merkezi haline getiren bir ticaret odası için Dijital Değişim Hareketi’ne gerek duyduk.

 

-         Bu çok büyük bir hedef değil mi? Nasıl başaracaksınız.

 

-         İlk görünüşte gerçekleşmesi zor görünebilir. Sonuç olarak ticaret odamız 42 meslek komitesi ile büyük bir organizasyon ancak biz Gebzeli teknoloji ve bilişim firmaları da Dünya ile entegre olarak dijitalleşme süreçlerini yakından takip ediyoruz. İşletme ve kurumlarda gerçekleştirdiğimiz dijitalleşme uygulamaları ile bu alanda oldukça tecrübeliyiz. Süreci parça parça yürüteceğiz. Öncelikle 19’ncu ve 41’nci meslek komitelerinde uygulayacağımız projeler ile bu komitelerin faaliyetlerini tüm üyelerin katılımına açacağız. Akabinde üyelerimizin tüm faaliyet raporlarına üç ayda bir erişimini sağlayacağız. Bu şekilde geri bildirim ve iyileştirme süreçleri ile üyelerin bir arada proje geliştirdiği, öncelikle her ay, sonrasında her hafta veya daha sık etkinlikler planlıyoruz. Diğer komiteler de zamanla 19 ve 41’deki uygulamaları süreçlerine entegre ederek tüm yapının dijitalleşmesini sağlayacaklar.

 

-         Oda faaliyetlerinin işlevselleşeceğinden bahsettiniz sizce şu andaki durum nedir?

 

-         Şu anki durumu oda üyelerine gelen mesajlardan bile ölçebilirsiniz, Oda üyeleri bayramdan bayrama tebrikler, milli gün ve bayramları kutlamalar dışında hangi etkinliklerden ne ölçüde mesaj alıyor bakmak lazım. Ticaret odasının mevcut durumu geç kalınmış elektronik dönüşüm uygulamalarının dijitalleşme olarak sunulması seviyesindedir.

 

-         Ekibiniz bu değişimi gerçekleştirecek kapasitede mi?

 

-         Bizim Hamle Teknoloji Grup olarak dijital dönüşüm alanında 10 yıla yaklaşan tecrübemiz var, Türkiye’nin sahada uygulanmış ilk Dijital Dönüşüm Çek-Up ölçeğini biz geliştirdik, Dijital Hamle staj programı ile nitelikli istihdamın çözümüne yönelik başarılı örnekler ortaya koyduk. Gebze’den Gaziantep'e,  Bolu’dan Mersin’e , Denizli’den Erzurum’a 100’dern fazla işletmede dijitalleşme çalışması yürüttük. Örgütlerin dijitalleşmesi sürecinde oldukça tecrübeliyiz.

Diğer yandan Gebze’nin ilk bilgisayar firmaları Netcom Bilgisayar ve NetSum Yazılım gibi sektörü geçmişten bugüne çok iyi tanıyan firmalar, Aybit Yazılım gibi Gebze içerisinden çıkmış Bilişim Vadisi’nin önemli bir aktörü bize eşlik ediyor. Gençleşmeye çok önem veriyoruz ekibimiz ağırlıklı olarak genç arkadaşlardan oluşuyor.

 

-         Seçime katılacak firma temsilcilerine mesajınız nedir?

 

-         Bizler hiçbir gruba veya siyasi görüşe bağlı hareket etmeyen,  amacı 19 ve 41. komitelerden başlayarak Gebze Ticaret Odası’nı dijitalleştirerek Dünya’nın ilk Dijital Ticaret Odasını ortaya çıkarmayı hedef edinmiş girişimcileriz.

Sizler gibiyiz, ‘Bize destek verin, bize oy verin’ demiyoruz ‘bize katılın’ diyoruz. Gebze’nin potansiyelini ortaya çıkarmak, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve işletmelerimizin bu potansiyelden en fazla faydalanmasını sağlamak bizim elimizde, bunun için hep birlikte hareket etmeliyiz.
Hep birlikte başarabiliriz.

Son olarak
Bu seçimde “Ticaret Odası’ndan ne fayda gördüm, yan komşumu ya da kayınçomun eniştesini kırmayayım” demeyin. Dijitalleşme ile gelecek fırsatları değerlendirin

Biz seçimde Mavi Pusulaları kullanacağız, Siz de ;
Dijital Değişim İçin
Mavi Listeyi Seçin

 

ahmet-murat-nuhoglu-2.jpg

 

teknofest.jpgTEKNOFEST’TE KAYMAKAM GÜLER İLE: Ahmet Murat Nuhoğlu önceki dönem Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e Teknofest’teki standlarında Made in Gebze damgalı Atak robotlarına dair bilgilendirirken.

 

dijital-hamle-1.jpg

dijital-hamle-2.jpg

 

**

AHMET MURAT NUHOĞLU KİMDİR

 

Gölcüönü’nde su satıyordu

Türkiye’ye check-up çekiyor

 

1975 yılında Gebze’de dünyaya geldi. Aslen Karabük kökenli.

Orhangazi İlkokulu, Sarkuysan Lisesi Ortaokul Bölümü ve Gebze Endüstri Meslek Lisesi elektronik bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. İstanbul Topkapı Üniversitesi’nde yönetim bilişim sistemleri üzerine yüksek lisans yapıyor.

Çalışma hayatına 14 yaşında, 1989 yılında Gölcüönü Meydanı’nda su satarak atıldı. Daha sonraki hayatı boyunca endüstri ve otomasyon alanlarında, makine sektörüne yönelik çözümler geliştirdi.

2002’de kök firmaları; yönetim kurulu başkanlığını kardeşi Yüksel Nuhoğlu’nun üstlendiği Hamle Mühendislik’in temelini Gebze’de attılar.

2015’ten bu yana dijital dönüşüm alanında faaliyet gösteriyor.

Atak Robot Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı.

Soft True Limited’in sahibi ve genel müdürü. 

Türkiye’nin sahada uygulanmış ilk yerli dijital dönüşüm ölçeğini Atatürk ve Hacı Bayram Veli Üniversiteleri işbirliğiyle gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört yanında 100’den fazla firmaya check-up yaptı.

27 Mayıs 1996’da İstanbul’un Ataşehir İlçesi’nde Av.İbrahim Nuhoğlu, Hayrettin Nuhoğlu, Hasan Nuhoğlu, E.Başar Nuhoğlu ve İsmail Nuhoğlu’nun kurduğu Nuhoğlu ve Aile Yakınları Vakfı üyesi.

Yetim çocukların ruhsal problemlerine çözüm aramak ve psiko-sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla 2017’de İstanbul’da kurulan Yetim Vakfı üyesi.

İnsani Yardım Vakfı – İHH/Gebze’nin yanı sıra henüz çok yeni, MÜSİAD Gebze Şube üyesi.

Evli ve üç çocuk babası.

 

kimdir-013.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.