GSB Gebze’ye güven verdi Gebzeliler’e işçiyi sevdirdi

GSB Gebze’ye güven verdi Gebzeliler’e işçiyi sevdirdi

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz için uzun yıllar sözcülüğünü yaptığı Gebze Sendikalar Birliği’nin yeri aydı. “Gebze’ye güven verdi. Gebzeliler’e işçiyi sevdirdi…”

Gebze emek hareketi bugüne kadar sendikaların gerek genel başkanlıklarına gerek genel merkez yönetimlerine çok sayıda temsilcisini gönderdi. Onlardan; Gebze emek hareketinin ülkemiz emek hareketine kazandırdığı değerlerden biri de Süleyman Akyüz oldu:

HAVA KURŞUN GİBİ

AĞIR’DA AĞIRLADIK

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube eski Başkanı ve GSB eski sözcüsü Süleyman Akyüz, 01 Eylül 2019’daki genel kurul sonrası Petrol-İş Genel Başkanlığı’na seçildi.  Akyüz, “Hava Kurşun Gibi Ağır”a bizi sendikanın Üsküdar’daki genel merkezinde ağırlayarak konuk oldu.

ÖNERİLERİ ŞİMDİLİK ARŞİVİMİZDE

İlerleyen günlerde yine aynı görüşme üzerinden konuğumuz olmayı sürdürecek. Akyüz ile elbette GSB’yi de konuştuk. Akyüz, GSB’nin önümüzdeki süreçte yapması gerekenlere dair önerilerini de sıraladı. Sonraki bölümlere sakladık:

2005: BİR DÜKKÂN AÇIK OLMAZ MI?

Gebze’de ilk 1 Mayıs, 2005 yılında olmuştu. Trafo Meydanı, Şehit Numan Dede Caddesi’nden yürüyoruz. Bir tane dükkan açık olmaz mı? Neredeyse balkondan bakan adam yoktu. Ama sonrasında, ailecek, çoluk çocuk katıldı. Bütün millet balkondan seyreder, alkışlar hale gelmiştir o miting.

SİZ BURADAYSANIZ SORUN YOK

GSB’de dönem sözcüsü olmadan önce de 7-8 dönem organizasyon komitesi başkanıydım. Ardından dönem sözcülüğüm de vardı. Emniyet geldiğinde, hem ilden hem ilçeden olsun müdürler dahil, ‘Siz buradaysanız sorun yok. Biz artık düşünmüyoruz’ diyebilme güvenini vermiştik.

BU GÜVENDE HERKESİN EMEĞİ VAR

Gebze ve Gebze’deki herkesin; işçisinden, sendikasından, sivil toplum örgütlerinden, basınından bütün katılımcılara kadar GSB herkese güven verdi. Bu güvenin sağlanmasında herkesin emeği vardır. O yüzden hepsine teşekkür ederim. Gebze’nin farkı o idi.

İYİ Kİ DE GEBZE’DE YAPMIŞIZ

O yüzden katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz sevdirdik. 1 Mayıs’ın Gebze’de kutlanmasını özellikle istedim. Konfederasyonumuz başka yerlerde karar aldığı zaman dahi Gebze’de kutladım. Çünkü Gebze işçi kenti, işçi sınıfının merkezi. Hem işçi sınıfını hem Gebze halkını bilinçlendirme, işçi sınıfını ve hareketini sevdirmek için Gebze’yi hep tercih ettik. Şimdi bakıyorum doğru yapmışız. Birkaç istisna hariç, 2005’ten bu yana 15’ten fazla kutlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.