GSB Dilovası’nda çevreci statta taraftar olabilmeli

GSB Dilovası’nda çevreci statta taraftar olabilmeli

BMİS Gebze 1 No'lu Şube'nin yeni başkanı, GSB'nin yeni eş yöneticisi Selçuk Çiftçi: Gebzespor taraftarı direnişe geliyorsa GSB, Gebzespor maçlarına; Dilovası'nda çevreci başkanlar direnişe geliyorsa GSB, Dilovası'nda çevre eylemine gitmeli

BMİS Gebze 1 No'lu Şube'nin yeni başkanı, GSB'nin yeni eş yöneticisi Selçuk Çiftçi’den ezber bozan öneriler, yaklaşımlar: Gebzespor taraftarı Flormar eyleminde Petrol-İş üyesi emekçilerin direnişine destek için geliyorsa GSB, Gebzespor maçlarına; Dilovası'nda siyasetçi ama aynı zamanda çevreci başkanlar sendikamızın örgütlendiği Özer Elektrik önünde direnişe geliyorsa GSB, Dilovası'nda çevre eylemine gitmeli.”

 

“Gebze Sendikalar Birliği çok kıymetli, uzun yıllar bölgemizde önemli katkılar sağlamış ve işler yapılmış. Ve bildiğim kadarıyla ülke açısından ikinci örneği olmayan bir birliktelik. Fakat her ne kadar kıymetli olsa da ve sahip çıkılmasını düşünsen de basın açıklamaları dışında bu bileşenle ortak eylemlik, etkinlik içerisine girilmeli diye düşünüyorum. Basın açıklamaları elbette çok kıymetli fakat tek başına yeterli değil. GSB bileşenleri ortak eylemlerle fabrikalarda bunu örgütleyebilir. Ortak temsilciler kurulu yapılabilir.”

NASIL YANİ?

Bu emek hareketinin içinden, Gebze Sendikalar Birliği’nin günümüz itibariyle içinden gözükse dahi dışından gelen bir işçi, bir taban eleştirisi. BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin son kongresinde başkanlığa seçilen Selçuk Çifçi bugüne kadar bileşenlerin bir araya geldiği masaya hiç oturmamış ancak bundan sonraki süreçte, şubesini temsilen o yapılanmanın bir parçası olacak. Çifçi’ye yukarıdaki değerlendirmesinin ardından, “GSB’nin basın açıklamaları, 1 Mayıs’tan 1 Mayıs’a eylemleri önemli ama yetersiz derken…” diye sorup yine kendisini dinlemeye koyulduk:

BİZ NASIL ÇAĞIRIYORSAK…

 

Hayalim GSB’nin emek hareketinin yanısıra çevre, doğa, kadına şiddet, sokak hayvanları, kültür sanat, Gebzespor… gibi kente, hayata dair dokunuşlarda bulunması. Biz nasıl 1 Mayıs, 8 Mart… sokak eylemlerine toplumun tüm kesimlerini davet ediyorsak, yaşamın merkezde olduğu vakalarda biz de yanlarında olmalıyız. Örneğin Dilovası’nda çevre eylemi mi var.. Gebzespor, BAL’da şampiyonluk mu kovalıyor… GSB olarak dövizimizle sokakta, statta olmalıyız.”

 

YİTİP GİDEN DEĞERLERİMİZİ UNUTMAMALIYIZ

 

cemal-simliova.jpg

Kristal-İş’in eski şube başkanlarından Cemal Simliova,

 

niyazi-buyuksutcuuu.jpg

Ankara Garı katliamında hayatını kaybeden Eğitim-Sen Gebze’nin eski başkanı Niyazi Büyüksütçü..

 

ziyaaaa.jpg

Aynı katliamda yitirdiğimiz ESP Gebze İlçe Başkanı Ziya Saygın ve emek yanlısı siyasi partilerin ilçe başkanları..

 

mustafa-tozkoparan-001.jpg

Acısı çok taze Mustafa Tozkoparan

 

emek yanlısı gazeteciler.. hayatını kaybetmiş Gebzeli tüm emek dostlarını ama ölüm yıldönümlerinde mezarlarında, ama söyleşilerde panellerde anmalıyız örneğin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.