Gruplarda coğrafya  genişledi iyi oldu

Gruplarda coğrafya genişledi iyi oldu

"Kulüplerin ekonomisini zorluyor ama temsil ettikleri kentlerin ekonomisini, Süper Lig veya 1’nci Lig ile kıyaslanmayacak meblağda olsa dahi, kalkındırıyor."

gruplaar.png

 

Türkiye 3’ncü Ligi Grupları’nda coğrafyanın daha da genişlemesi, Türkiye’nin bir ucunu diğer ucuna bağlaması çok iyi oldu. Bu ekonomik anlamda kulüpleri biraz zorluyor ama insanların birbirlerini tanıma şansı ve fırsatı artıyor. İnsanların kendi yörelerine özgü misafirperverliklerini yansıtma imkanı tanıyor. Ülkemizin hemen hemen tüm illeri hatta çok sayıda ilçeleri, kentleri arasında kardeşlik bağlarını güçlendiriyor. Kulüplerin ekonomisini zorluyor ama temsil ettikleri kentlerin ekonomisini, Süper Lig veya 1’nci Lig ile kıyaslanmayacak meblağda olsa dahi, kalkındırıyor. Kulüplerin takımlarında mücadele eden futbolcular deplasman maçları gerekçesiyle güzel ülkemizin dört bir tarafını görüp gezme fırsatı buluyor.”

(Kolaj: 2019-2020 sezonuna aittir. TFF 3. Lig adlı Facebook sayfasından alınmıştır.)

 

 

 

 

**

Hentbol takımımız geçen

sezon hiç oynamadan düştü

 

hentbool.jpg

Başkan Üner röportajımızda ayrıca şunları kaydetti:

 

“Hentbolda, 1’nci Lig’de mücadele eden bir takımımız var. Geçen sezon Süper Lig’de idi ama lige katılmadı ve bir alt lige düştü. Ama şu an için hentbol takımıyla ilgili bir şey konuşamıyoruz. Çok erken. Biz bu yılı tamamladıktan sonra ne olup bittiğini göreceğiz. Bütçemiz nedir, ne değildir? Diğer spor dalları, altyapılar ile ilgili kararımızı ondan sonra vereceğiz. Hentbol takımına dair kararı da 2021’de alacağız.

 

 

“Hedefimiz, eğer Mardin Fosfat Spor Kulübü Başkanı olmasaydım Mazıdağı Fosfatspor’u 3’ncü Lig’e çıkartmaktı. Hali hazırda ekonomik gücümüzü Mardin Fosfat Spor Kulübü’ne aktarınca oradaki hedefimiz Bölgesel Amatör Lig’de kalmak.

 

Mazıdağı Fosfatspor’un A takımının yanı sıra U19 ve U17 olmak üzere altyapıda iki takımı var. Çok kulüpte altyapı takımı yok. U17 sezon boyunca Mardin’de bir iki maç oynuyor. U19 takımı, çift devreli ligde toplam 10 maç oynadı.

 

Takımımızdaki 12 futbolcumuz alt yapıdan. Bölgenin ve özellikle Diyarbakır Bölgesi’nde futbolcu potansiyeli çok. Ama bu potansiyeli değerlendirmek için ciddi bir altyapı (tesis) yapılması lazım. Maalesef gerek Diyarbakır gerekse Mardin’de bu işi profesyonelce yapan altyapılar yok.

 

Diyarbakır’da çok fazla kulüp var. Önüne gelen kulüp açtığı ve yeterli bütçesi olmadığı için o sporcuya o imkanı sağlayamıyorlar.

Mardin’in temel sorunu geçmişten beri futbolun içinde olan insanların futbolu seven insanlara karşı olumsuz davranışları nedeniyle insanları futboldan soğutarak uzaklaşmasını sağlamıştır. İnsanlar futbolu seviyor ama uzak çünkü yönetimlere güvensizlik olmuş.

Bir zamanlar PTT 1’nci Lig’de mücadele etmiş bir takımı yerel amatör lige düşürüp kapattılar. Bu süreçte de halk bunu görüyor, izliyor. Zamanla güvensizlik oluyor. Yani kurulan takımlar sıradan. Ciddi bir yapılanma yok. Açıkçası potansiyel değerlendirilemiyor ama inşallah biz bu olumsuz yapıyı kıracağız.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.