Grevde direnişte pamuk eller cebe

Grevde direnişte pamuk eller cebe

BMİS Gebze 1 No’lu Şube, BMİS Gebze 2’nin grevde olduğu Baldur ve DGD-SEN’in direnişte olduğu Migros Depo emekçilerine maddi destekte bulundu. Systemair HSK’da işverenin ücretsiz izine çıkarttığı işçiler için de ilk maaşlardan destek aktarılacak

yurume.jpg

Selçuk Çifçi başkanlığındaki DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube; BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu grevdeki Baldur Süspansiyon ve DGD-SEN’in örgütlenmesinin sürdüğü Migros Depo’nun sendika üyeliği sonrası işveren tarafından ücretsiz izine yolladığı, birkaçını çıkarttığı direnişteki işçilerini ikinci ziyaretinde, maddi destekte bulundu. Ziyaret heyetinde şube yöneticileri ile işyeri temsilcileri yer aldı.

KAVEL DİRENİŞİNİN

58’NCİ YILDÖNÜMÜNDE

teslim-001.jpg

Başkan Çifçi; ülkemiz emek hareketinde grevi yasallaştıran efsanevi Kavel direnişinin (28 Ocak – 04 Mart 1963) başlangıcının 58’nci yıldönümünden bir gün önce (27 Ocak 2021) gerçekleşen ziyaretlerde temsilciler marifetiyle işçilerden toplanan paraları zarf içinde teslim etti.

SYSTEMAİR HSK İÇİN DE TOPLANACAK

Öte yandan BMİS Gebze 1’in örgütlenmesi sonrası işverenin yine işçileri ücretsiz izinle yolladığı Dilovası İMES OSB’de kurulu Systemair HSK’nın ücretsiz izindeki işçileri için de şubenin örgütlü olduğu fabrikalarda işçilerin ocak ayı maaşlarını almalarının ardından aynı destek tekrarlanacak. Şube fabrika önünde bir süreliğine direnişte gerçekleştirmişti.

SINIF KARDEŞİYİZ

selcuk-001.jpg

BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi, Baldur Süspansiyon’da grevin 34’ncü günü işyeri temsilcileri ile gerçekleştirdikleri ziyarette Baldur’u kendi şubelerinin örgütlendiği bir yer gibi gördüklerini söyledi. Baldur grevcilerinin sınıf kardeşleri olduğunu kaydeden Çifçi şunları kaydetti:

BİZE YAPILMIŞ GİBİ GÖRDÜK  

protesto.jpg

“Burada aylar boyu haksızlığa uğradınız. Ciddi direnişler yaşadınız. İşveren toplu sözleşmedeki haklı taleplerinizi görmezden geldi. Bu tavırlarını kendimize yapılmış gibi gördük ve yanınızda bulunduk. Takip ediyoruz. Bu onurlu direnişinizde her gün ciddi bir dayanışma ağı örülüyor.

KAVEL’İN AÇTIĞI YOLDAN YÜRÜYORSUNUZ

karsilama-006.jpg

Efsanevi  Kavel direnişinin 58’nci yıldönümünü hatırlatan Çifçi, “Bu anlamda onların açtığı yoldan yürüyorsunuz. Hem bizlere hem de işçi sınıfımıza ışık tutuyorsunuz. Bir kez daha size şahsım ve şubem adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi. Çifçi şöyle devam etti:

ZORLUKLARIN FARKINDAYIZ

karma-002.jpg

“Tabi bu onurlu direnişler bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor. Hava koşullarının her geçen gün zorlaşması, bunun dışında yasal koşulların zor olması, ülkedeki bütün yasaların, düzenlerin maalesef patronlara göre uyumlu hale getirilmesi bu direnişlerimizi zorlaştıran etkenler. Bunun farkındayız.

ONLAR DA DESTEK ALMIŞTI

atesli.jpg

Kavel de böyle olmuştu. Kavel’deki Maden-İş üyeleri de bu onurlu direnişi kolay şartlarda gerçekleştirmedi. Onlarında sınıf kardeşlerinden ve özellikle İstinye Halkı’ndan almış olduğu önemli bir destek vardı. Bugüne kadar ulaşan, destan diyebileceğimiz bir direniştir Kavel. İstinye Halkı’nın onlara verdiği güçle, dayanışmayla adını tarihe yazdırdı. Biz inanıyoruz ki Baldur işçileri de böylesine olumsuz koşullarda adını işçi sınıfının tarihine altın harflerle yazdıracak.”

HEP BERABER BÜYÜTÜYORUZ

kadire.jpg

Başkan Çiftçi, Baldur grevi zaferle sonuçlanana kadar gerek şahsının gerek başkanlığını sürdürdüğü şubenin maddi manevi desteğinin süreceğinin sözünü verip para zarfını BMİS Gebze 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Kadir Gedik’e teslim etti. Gedik de destekten ötürü Başkan Çifçi ve beraberindeki heyete teşekkür edip, “Sizler sendikamızın, Kavel’den bu yana yürüttüğü mücadelenin birer neferlerisiniz, bunu hep beraber yürütüp büyütüyoruz” dedi.

GERİ ADIM ATMAK YOK

tesekkur-001.jpg

Gedik, “Arkadaşlarımız mücadele için ruhlarını ortaya koydu. Hiçbir şekilde geri adım atmıyorlar. Hem kendileri, hem işçi sınıfı kazanacak. Dayanışma ve desteğiniz mücadeleyi büyüten en büyük unsur” diye konuştu. Ziyaret esnasında işçiler; “Her yer Kavel her yer direniş”, “Direne direne direnişten zafere”, “Yaşasın sınıf dayanışması” ve “İnadına sendika inadına DİSK” sloganları attı.

TOPLUMSALLAŞMALI

para.jpg

Başkan Çifçi ve beraberindeki heyet Baldur’un ardından Migros Depo önüne gitti. Başkan Çiftçi burada yaptığı kısa konuşmada da süreci takip ettiklerini ve etmeyi sürdüreceklerini belirtip, “Ciddi bir dayanışma ağı var. Bu mücadeleler sadece mücadele yerinde kalmamalı. Toplumsallaşmalı.

SÜREKLİ YANINIZDA OLACAĞIZ

 

depo-onu.jpg

Dayanışma ağının her geçen gün yükseltilmesi gerektiğinin farkındayız. Bundan sonra da maddi manevi yanınızda olacağız” deyip para zarfını DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı’ya teslim etti. İşçiler bu esnada da, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçiler açken patronlara huzur yok” ve “Ücretsize karşı omuz omuza” sloganları attı. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.