Grev ve direnişe sanatçı ve sanat dergisi desteği

Grev ve direnişe sanatçı ve sanat dergisi desteği

Grup Abdal’ın kurucusu THM ve opera sanatçısı Haluk Tolga İlhan ile Yeni E Kültür Sanat Dergisi Yazı İşleri Müdürü Hakkı Özdal; Baldur Süspansiyon’un grevdeki, Migros Depo’nun direnişteki işçilerine desteğe geldi

Emekçi kenti Gebze yangın yeri..

Bir fabrikada grev, bir depoda direniş, iki fabrikada direnç sürerken gerek sendikal gerek özlük hakları için direnen işçilere ulusal ve uluslararası destek çığ gibi artıyor.

 

2-817.jpg

Çayırova’nın Şekerpınar/Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Baldur Grevi’nin 27’nci,

6-222.jpg

Migros Depo direnişinin 16’ncı gününde grevdeki ve direnişteki emekçiler birbirinden renkli iki konuğu ağırladı.

İLHAN VE ÖZDAL’DAN DESTEK

Grup Abdal’ın kurucusu, opera ve Türk Halk Müziği sanatçısı Haluk Tolga İlhan ile birlikte İstanbul’un Kadıköy İlçesi’ndeki Yeni e Kültür Sanat Dergisi’nin yazı işleri müdürü Hakkı Özdal işçileri desteğe geldi.

1-329.jpg

Sanatçı kimliğinin yanı sıra emek yanlısı kimliğiyle de bilinen, üç sene KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen’in İstanbul Şube Başkanlığı’nı yaptıktan sonra halen aynı sendikadan işyeri temsilciliğini sürdüren İlhan her iki yeri ziyaretinde de önce destek mesajlarını paylaştı Baldur önünde cura eşliğinde türküler seslendirirken Migros Depo önünde bir şarkısını enstrüman kullanmadan seslendirdi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan ve Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar ile GYK Üyesi Tarık Erkan; Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Alparslan Savaş, Petrol-İş Gebze ve BMİS Gebze 2 No’lu Şube’den işyeri temsilcileri de karşılama ve destek heyetinde yer aldı.

BMİS Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve EMEP İl Başkanı Arzu Erkan konuşmalarında grev ve direnişlere desteklerinin süreceğini belirtti.

Detaylar yarın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.