Grev. Direniş. Destek

Grev. Direniş. Destek

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube yönetimi ve işyeri temsilcileri grevdeki Baldur işçileri ile direnişteki Migros Depo işçilerine destek ziyaretinde bulundu

baldur.jpg

Selçuk Çifci başkanlığındaki DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube; Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi sınırları içindeki Baldur Süspansiyon’da grevde ve

omuz-omuza.jpg

 

Migros Depo önünde direnişte olan işçileri ziyaret etti. Ziyaret heyetinde Şube Başkanı Selçuk Çifci ile birlikte Şube Sekreteri Fehmi Elmacı, Örgütlenme Sekreteri Tarık Dikmen ve Eğitim Sekreteri Faruk Kaya ile birlikte şube disiplin ve denetleme kurulu üyeleri, şubenin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler yer aldı.

NE KADAR YASA MADDESİ VARSA ÇİĞNEDİ

 

sohbet-006.jpg

DİSK BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Baldur Süspansiyon’da iki yılı yargıda geçen beş yıllık bir mücadele sonrası yetki alınmış, yetki alımı sonrası işten çıkartılan beş işçi 56 gün boyunca direnmiş, 25 Aralık 2020’den itibaren ise grev başlamış, işveren grevin başladığı gün grevi kırmakla yetinmemiş grev sürecinde de grevdeki işçiyi 25/2’den tazminatsız kovmuştu. BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin Baldur Grevi’ni ziyareti grevin 12’nci gününe denk geldi.

SALDIRILAR ADET HALİNE GELDİ

 

6-214.jpg

Şube Başkanı Selçuk Çifci burada yaptığı konuşmada ülkedeki durumu özetleyip sendikalaşma önündeki engelleri anlattı, anımsattı. Çifci, Anayasal ve yasal bir hak olan sendikal örgütlenme ve her tür emekçi hakkına karşı saldırıların Türkiye’de son dönemlerde adet haline geldiğini söyledi.

 

ÖĞLEN YEMEKLERİNİ PAYLAŞTILAR

 

11-023.jpg

Başkan Çifci, DGD-SEN üyesi olduktan sonra ücretsiz izne çıkartılan ve direnişe geçen Migros Depo işçilerini destek ziyaretinde de benzer konulara değinip sınıf dayanışması temelinde, Migros Depo işçilerinin direnişlerini de desteklediklerini kaydetti. Heyet ziyaretin sonunda direnişçi işçilerle birlikte, ikram için getirdikleri öğlen yemeğini paylaşarak yedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.