GOSB modelini uygulayacaklar

GOSB modelini uygulayacaklar

Umman Duqm Özel Ekonomik Bölge Başkanı Yahya Said Abdullah Al Jabri ve beraberindeki heyet, GOSB’u ziyaret etti.

Umman Duqm Özel Ekonomik Bölge Başkanı Yahya Said Abdullah Al Jabri ve beraberindeki heyet, GOSB modelinin Umman’da uygulanmasına yönelik fikir alışverişinde bulunmak üzere, GOSB’u  ziyaret etti. GOSB Bölge Müdürü Z. Nil Sönmez, Bölge Müdür Yardımcısı Hülya Kaynak ve GOSB Hukuk Danışmanı Av. Abdülkadir Güzeloğlu tarafından karşılanan heyete, GOSB’da verilen hizmetler, organize sanayi bölgelerinin yönetim şekli ve GOSB’un yurtdışı yatırımlarına dair süreç hakkında bilgi aktarıldı.
SUNUM YAPILDI
GOSB ile ilgili bilgilendirme sonrasında, Umman Duqm Özel Ekonomik Bölgesi Yatırımlar Genel Müdürü Saleh Hamood Ali Al Hasni tarafından, ülkenin en önemli lojistik, turizm ve sanayileşme projesi “Umman Duqm Özel Ekonomik Bölgesi”ne dair sunum yapıldı. Söz konusu bölgedeki yatırımların, ülkedeki ulusal demiryolu ağı projesi ile birlikte en önemli ve süreklilik arz eden projeler olduğu, bugüne kadar liman, iskele ve dahili yollar olmak üzere yatırım gerçekleştirilen bölgede, OSB kurulmasına yönelik olarak da çalışmalara başlandığı, bu bağlamda GOSB modeli ile bir OSB kurulması için bu bölgede alan ayrıldığı hakkında bilgi aktarıldı. 
GOSB Yönetiminin Umman’a davet edilerek, OSB kurulması planlanan alanın yerinde incelenmesi, görüşmelerin bir sonraki ayağını oluşturacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.