GOSB, GOSB Kule İle Geleceğe Kapılarını Açıyor

GOSB, GOSB Kule İle Geleceğe Kapılarını Açıyor

Hizmet kalitesini sürekli iyileştirerek, katılımcısına katma değer yaratacak projeler geliştiren GOSB, dijital teknoloji devrimine ve dönüşümüne de hızlı biçimde uyum sağlayarak, sanayicisi ile gelecek arasında köprü oluşturuyor. 

GOSB, veri üzerine inşa ettiği ve geleceğin merkezine konumlandırdığı vizyon projesi GOSB KULE’nin lansmanını gerçekleştiriyor.
GOSB, tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:
“ GOSB mevcut know-how’ı ile katılımcılarının ihtiyaçlarını harmanlayarak, Türkiye’de bulunan OSB’ler içinde veri merkezi kuran ilk OSB olmuştur. 13 yıldır katılımcılarına kendi fiber optik şebekesi üzerinden haberleşme hizmetleri sunan GOSB, TIER-3 standartlarına göre tasarım ve kurulumu gerçekleştirilmiş olan GOSB KULE veri merkezini, katılımcılarının hizmetine açıyor.
300’DEN FAZLA OSB’YE ÖRNEK MODEL
GOSB, GOSB KULE projesi ile ülkemizin stratejilerinin belirlenmesine de esin kaynağı olmuş bir vizyon ortaya koymuş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2019-2023 dönemini kapsayan “On Birinci Kalkınma Planı” ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi” kapsamında, OSB’lerin, Veri Merkezi ve Siber Güvenlik Merkezi hizmetlerine odaklanması hedef gösterilmiştir. GOSB, Türkiye’de bulunan 300’den fazla OSB’ye örnek gösterilen modeli uygulayan tek OSB olarak, bugüne kadar sanayicilerin münferit olarak yaptıkları lisans, donanım, enerji ve iklimlendirme sistemi yatırımlarını, GOSB KULE çatısı altında konsolide etmiş ve yarattığı maliyet avantajı ile ülke kaynaklarının verimli kullanılması ve teknoloji israfının önlenmesi açısından büyük bir katkı sağlamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.