GOSB acil durum planını hazırladı

GOSB acil durum planını hazırladı

Gebze OSB’de bölgeyi etkileyebilecek bir afet veya acil durumlarda doğru yönlendirme ve etkili müdahale için GOSB Afet ve Acil Durum Yönetim Planı hazırlandı.

Bölgeyi etkileyebilecek bir afet veya acil durumda, mevcut kaynakların etkin şekilde kullanılarak, afet/acil durum sırası ve sonrasındaki aksiyonların doğru yönlendirme ve etkili müdahale ile hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına başlanan GOSB Afet ve Acil Durum Yönetim Planı tamamlandı. 
EN AZA İNDİRMEK İÇİN
Bu amaç doğrultusunda sanayide meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için düzenlenen eğitimlerle güvenlik kültürünün ve çevre duyarlılığının kazandırılması, tatbikat ve toplantılar sonrasında görüş alışverişi ve kritikler yaparak farkındalık oluşturulması, güvenli ve sürekli üretimin sağlanması, yapılan iyileştirmeler ile trafik akışının daha iyi düzenlenmesi hedefleniyor. GOSB İtfaiye ve Güvenlik Müdürü İsmail Yazan sürece dair şunları kaydetti:
3 AYRI NOKTADA TOPLANMA ALANI
“Acil eylem planı kapsamında, GOSB içinde 3 ayrı noktada (TIR parkı, Meydan bölgesi, Cami bölgesi) ve Tembelova alanında İtfaiye birimi yanında GOSB katılımcılarına yönelik geçici acil durum toplanma alanları oluşturulmuş, bir adet acil durum malzeme konteynırı hazırlanarak faaliyete geçirilmiş, GOSB’da faaliyet gösteren bazı firmalar ile lojistik ve kalifiye personel yardımı için karşılıklı protokoller yapılmıştır. 
İKİ ÜNİVERSİTEYLE İŞBİRLİĞİ
Ayrıca, acil durum ekipleri irtibat numaraları aynı zamanda toplanma bölgeleri de olan GOSB Cami, GOSB Meydan ve GOSB TIR parkı alanlarına asılmış olup, tüm GOSB katılımcılarına da iletişim bilgileri dağıtılmıştır. GOSB İtfaiye ve GOSB teknik birim personellerinin olası acil durumlara daha etkin müdahale etmesi adına AFAD, Üsküdar Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği yapılarak eğitimler alınmış, GOSB’da faaliyet gösteren tüm firmalarla sektörel ve bölgesel toplantılar organize edilerek, farklı senaryolar çerçevesinde tatbikatlar yapılmıştır.” 
ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMA 
Proje bazında, bölge geneli risk haritalarının oluşturulduğu, sektörel, kimyasal risk, su kaynakları, güvenlik noktaları ve doğal gaz projelerinin hazırlandığını, lojistik destek kapsamında acil durum olaylarında yardım alınabilmesi ve hızlı malzeme desteği konusunda çalışmaların yapıldığı, özellikle GOSB’da faaliyet gösteren firmalardan bu konuda destek ve yardım alma ile ilgili çalışmalara başlandığını belirten Yazan şunları ilave etti:
KESİNTİSİZ, KALİTELİ HİZMET
“GOSB Acil Eylem Planı” bölgemizde olmasını hiç istemediğimiz ama oluşabilecek tüm acil durumlara da her daim hazır olmamızın farkındalığı ile hazırlanmıştır. Bu planı sürekli güncelleyerek bölgemize katılımcılarımıza kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz. Bölgemiz için hayırlı olması temennisiyle, emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.