Görevden ayrıldıktan sonra Obama’dan ilk açıklama!

Görevden ayrıldıktan sonra Obama’dan ilk açıklama!

Sadece 11 gün önce ABD'nin eski Başkanı sıfatıyla anılmaya başlayan Barack Obama'dan halefi Donald Trump'a sert tepki... Obama, Trump'ın Müslümanlara...

Sadece 11 gün önce ABD'nin eski Başkanı sıfatıyla anılmaya başlayan Barack Obama'dan halefi Donald Trump'a sert tepki... Obama, Trump'ın Müslümanlara yönelik ayrımcı kararnamesine tepki gösterip sokaklara çıkanlara destek verdi.

CNN’in haberine göre; Obama’nın Basın Sözcüsü Kevin Lewis tarafından yapılan açıklamada, “Başkan temel olarak inancı ya da dini nedeniyle kişilere ayrımcılık uygulanması fikrine karşı” ifadesi yer aldı.

Lewis, Obama’nın protesto gösterileri yapan bireyler için “Amerikan değerleri tehlikeye düştüğünde tam olarak görmek istediğimiz şey bu” diye düşündüğünü de sözlerine ekledi.

ABD eski Başkanı Obama, 20 Ocak’ta görevi devrettiğinden bu yana ilk kez Trump’ı eleştirdi. Bu ayrıca, Obama’nın başkanlığı bıraktıktan sonraki ilk açıklaması olarak da kayıtlara geçti.

Açıklamada, Obama döneminde 2011 yılında Iraklılara getirilen geçici yasakla Trump’ın kararnamesi arasında yapılan kıyaslamalar da reddedildi.

Trump, kararnamesini savunurken, benzer bir kararın, Obama yönetimi tarafından 2011 yılında Irak vatandaşlarına uygulandığını ifade ederek, “Biz baskıdan kaçanlara karşı şefkatli olmaya devam edeceğiz. Ama bunu yaparken ülkemizde yaşayanları ve sınırlarımızı korumayı da sürdüreceğiz” demişti.

Eski başkanlar, siyasi olarak angaje olmakla seleflerini eleştirmek arasında ince bir çizgi tutturmuştu. Örneğin George W. Bush, 8 yıllık iktidarı süresince Barack Obama politikaları konusunda sessiz kalmayı tercih etti.

Fakat Obama’nın Trump’la ilişkisi biraz farklı. Bu açıklama da Obama’nın siyasetle bağlantısını kesmeyeceği ve Trump’ı eleştirmeyi süredüreceğinin ilk sinyali olarak yorumlanabilir.

 

“KAYNAK : SÖZCÜ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.