“Gönlünüzdeki mesleği yapın”

“Gönlünüzdeki mesleği yapın”

‘41 Genç 41 Gelecek’ isimli gençlik ve liderlik projesine dahil olan öğrencilerle bir araya gelen Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Gönlünüzdeki meslek neyse o yönde yürüyün” dedi.

Gebze Belediyesi'nin ‘41 Genç 41 Gelecek’ isimli gençlik ve liderlik projesine dahil olan öğrenciler Gebze Kaymakam Mustafa Güler’i makamında ziyaret etti. Proje kapsamında Gebze'de okuyan lise 2 ve 3. sınıflardan uzmanlar eşliğinde yapılan mülakatlar sonucunda; liderlik vasfı olan, liderlik vasfını henüz keşfetmemiş ve bu alanda kendini geliştirmeye hazır öğrencileri makamına kabul eden Kaymakam Mustafa Güler,  “Sevgili Gençler; her zaman hayallerinizin, hedefinizin ve gayenizin olması lazım. En baştaki gayemiz kendimiz için olması lazım kendisine faydalı olmayan bir insanın memlekete faydası olmaz. Bir insanın önce kendisine faydasının olması lazım. Kişi; meslek sahibi olarak kendisine faydası olur daha sonra ailesine ve çevresine faydası olur yani çalışmayan, üretmeyen, gayret etmeyen bir kişinin faydalı bir insanım deme şansı yok.

“KURTULUŞU GENÇLERİN ELİNDE”
Katma değerinizin yüksek olması için birikiminizin yüksek olması lazım. Hangi mesleği seçerseniz seçin en iyisi olmak için çalışın, en iyilerin arasına girmeye çalışın. Sıradan insan olmayı asla kabullenmeyin. Sıradan insan çok. Siz buraya seçilerek geldiniz. Aileniz size çok önem veriyor, okullarınız size mutlaka çok önem veriyor, bizler size çok değer veriyoruz. Bir milletin geleceği kurtuluşu gençlerin elindedir. Türkiye belli bir noktaya geldi bundan sonraki aşamada sizin alın teriniz, aklınızın gücü çok önemli. Atatürk’ün dediği gibi  ‘Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdur.’ ve  ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!’

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
İnsanın sadece çalıştığı, yaptığı vardır. Bakın bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sözü geçiyorsa gücünden dolayı sözü geçiyordur. Bugün çeşitli ülke başkanları ülkemize geliyorsa Türkiye'nin alanında bir sözü, bir gücü olduğu içindir. Ülkemiz yüzyıllık bir Cumhuriyet daha iyi, daha güçlü bir noktada olmamız lazım. Biz bu topraklar üzerinde yıllarca var olmuşuz. Biz bu coğrafyada Cihan İmparatorluğu'nun bakiyesiyiz. Bu coğrafyanın en güçlü devletiyiz.  Milli ve manevi değerlerimize sahip olacağız, çok çalışacağız, birbirimizi çok seveceğiz. 85 milyon Türkiye sınırları içerisinde bütün insanlar kardeş olarak, bir ve beraber olarak yaşayacağız. Biz güçlü olursak Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'da güçlü olur.

“TEKNOLOJİYE HÂKİM OLMALISINIZ”

Türkiye'nin şu andaki istikrarını ve refahını istemeyen bir sürü güç var. Dolayısıyla istikrarımızı bozmamak için çalışanların olumsuz etkisi ile bazen sıkıntı yaşayacağız. İstikrar çok önemli, istikrarsızlık da hiçbir çalışma, hiçbir başarı olmaz. Ülkemiz için çok çalışmalıyız. Mutlaka bir yabancı dili iyi bilmeli, teknolojiye hâkim olmalısınız. Gençlerimizden çok ümitliyiz. Ben gençlere çok değer veriyorum” dedi. Daha sonra öğrencilere hangi mesleği seçmeyi düşündüklerini soran Kaymakam Güler öğrencilere “Gönlünüzdeki meslek neyse o yönde yürüyün. Ama o meslekte en iyisi olun. Bu vesileyle de belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yapacağı en güzel yatırım sizler olacaksınız” dedi.  Ziyarette öğrencilere Gebze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Carullah Recai Er, Proje Genel Koordinatörü Kaan Şafak Özyiğit ve Proje Koordinatörü Ayşe Boran Avcı eşlik etti.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.