Gölcük Milli Eğitim'de Büyük Yolsuzluk İddiası!

Gölcük Milli Eğitim'de Büyük Yolsuzluk İddiası!

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü'nde büyük bir yolsuzluk skandalı patlak verdi. Saraylı Ortaokulu başta olmak üzere birçok okulda, yaklaşık 5 milyon TL'lik ek ders ücretlerinde usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü.

Hürriyetçi Eğitim-Sendikası Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Gölcük'te yaşandığını iddia ettiği bu yolsuzluk iddiasını sosyal medya hesabından duyurdu. Kuruoğlu'nun paylaşımına göre, bazı öğretmenlerin bordrolarında ek ders ücretlerinin üç katı gösterildiği, ancak hesaplarına yalnızca hak ettikleri tutarın yatırıldığını ve bu usulsüzlüğün, dört yıl boyunca devam ettiğini ileri sürdü.

sendika-genel-baskani-levent-kuruoglu.webp

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kuruoğlu, yapmış olduğu paylaşımında, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmelerde, geriye kalan ücretlerin başka hesaplara aktarıldığını belirterek, İlgili okul müdürünün hızlıca emekliye sevk edilmesi ile olayın üzerinin kapatılmak istendiğini ifade etti. Öte yandan, Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, durumu savcılığa bildirdi ve resmi bir suç duyurusunda bulundu.

4 BUÇUK MİLYONUN ÜZERİNDE

Öte yandan maliye sisteminde bir açık olduğu ve bu açığın kullanılarak sadece bir okulda dört buçuk milyon TL'nin üzerinde yolsuzluk yapıldığı, aynı yöntemle başka öğretmenlerin hesaplarında da usulsüzlük yapılmış olabileceği öne sürüldü. Kuruoğlu, tüm öğretmenlere bordrolarını kontrol etmeleri ve geriye dönük incelemeler yapmaları çağrısında bulundu.

kocaeli-sube-basknai-adem-ellialti.jpg

12.webp

golcuk-mem-yolsuzluk.webp

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.