Gölcük Devlet Hastanesi inşaatını TBMM gündemine taşıdı

Gölcük Devlet Hastanesi inşaatını TBMM gündemine taşıdı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için soru önergesi verdi.

Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı hala tamamlanamadı. Sağlık Bakanlığı, hastanenin kalan inşaatının tamamlanması için ilk ikmal ihalesini 27 Temmuz'da yaptı. Ancak ihaleye katılan firma olmayınca ihale iptal edildi. Hastanenin 1 Kasım’da yapılan 2.ikmal ihalesine yine hiçbir firma katılmayınca ihale ikinci kez iptal edildi. Kısacası konu yılan hikayesine döndü. Bu duruma dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için soru önergesi verdi.

 

inşaat ile ilgili sıkıntı mı var?

İşte Türkkan’ın önergesi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği sorular:

Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde 2016 yılında ihalesi yapılan, 2018 yılında inşaatı başlayan Gölcük Devlet Hastanesi, 2020 yılında ödenek olmadığı gerekçesi ile durmuş, 2 yıllık belirsizlikten sonra Sağlık Bakanlığı, hastanenin kalan inşaatının tamamlanması için ilk ikmal ihalesini 27 Temmuz'da yapmıştır. Ancak ihaleye katılan firma olmayınca ihale iptal edilmiştir. Hastanenin 2.ikmal ihalesi 1 Kasım 2022 tarihinde Sağlık Bakanlığı'nda yapılmış, ancak yine haleye katılan firma olmadığı için İhale ikinci kez iptal olmuştur.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1 -Atıl vaziyette duran Gölcük Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanması için yapılan ikinci ihaleye de yine hiçbir firmanın katılmaması hakkında Bakanlık olarak görüşünüz nedir?

2-Uzun zamandır bitirilmeyen ve firmaların ihalesine girmekten kaçındığı inşaat ile ilgili sıkıntı mı bulunmaktadır, bu sıkıntılar nelerdir?

3-Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili olarak neden bilgi verilmemektedir, sadece Gölcük için değil, Körfez'in güney yakası için de çok büyük önem taşıyan hastane ile ilgili olarak sessiz kalınmasının gerekçeleri nelerdir?

4-Hastanenin yapımı ve tamamlanması için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır, bu konuda önümüzdeki takvim nasıl işleyecektir?

5-Yeni ihale tarihi ne zaman açıklanacaktır?

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.