Göçmen Kaçakçılarına Planlı Operasyon

Göçmen Kaçakçılarına Planlı Operasyon

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, göçmen kaçakçılarına yönelik olarak gerçekleştirilen planlı operasyonlar kapsamında, 86 düzensiz göçmen yakalanırken 4 kişi tutuklandı. Adli mercilere sevk edilen 21 kişi ise tutuklandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce başlatılan çalışmalarda, Suriye uyruklu düzensiz göçmenlerin şok evlerde barındırmasını ve bu göçmenlerin ülke içerisinde nakledilmelerini organize ederek haksız kazanç sağlayan bir grup tespit edildi. Kocaeli emniyetinin projeli operasyonlarında ilk olara farklı illerde ara yakalamalar yapıldı. 63 düzensiz göçmen yakalanırken, 4 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Konu ile ilgili devam eden operasyon sürecinde ise, göçmen kaçakçılığını örgütlü bir şekilde yaptığı tespit edilen 21 kişinin yakalnması amacıyla Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa,Mersin ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri ile müşterek operasyon düzenlendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Şüphelilerin hepsinin gözaltın alındığı operasyonlarda, 23 düzensiz göçmende yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 4 bin 100 dolar , 650 Euro ve 1000 Suriye lirası ile 35 bin 600 TL para, suçta kullanılan kimlikler ve dijital metaryaller ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 21 şüpheli, akşam saatlerinde Körfez Adliyesine sevk edildi. Uzun saatler devam eden sorgu sonucu 21 suphelide tutuklandı

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.