Göç sürecek nüfus artacak

Göç sürecek nüfus artacak

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir meclis toplantısında nüfusun 50 bini aştığını hatırlatıp provokasyonlara rağmen göçün süreceğini, nüfusun daha da artacağını söyledi.

Dilovası Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Avrupa Parlamentosu Genel Kurul toplantısı sırasında kürsüde konuşurken Türk Bayrağı’nı yırtan Yunanistan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki ve İdlib şehitlerimize atfen Meclis salonunda tüm masaların üzerine Türk Bayrağı konuldu. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Meclis’in açılışında yaptığı yaptığı konuşmada Yunan Milletvekili Lagos’un saldırısını kınayıp, “Önce tarihlerine baksınlar” dedi. Şayir, ABD’nin Kudüs kararını da “Kudüs kırmızıçizgimizdir” diyerek kınadı. 
DESTEĞE TEŞEKKÜR 
Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Şayir ayrıca Elazığ’ın Sivrice İlçesi’ndeki depreme de değindi. Gebze Belediyeler Birliği heyetiyle bölgede yaptıkları incelemede devletin organize olduğunu ve her şeye hâkim olduğunu belirtip vatandaşların da bundan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Şayir deprem sonrası Dilovası’nda başlatılan yardım kampanyasına destek veren tüm vatandaşlara da teşekkür ve teveccühlerini iletti.    
NÜFUSUMUZ 50 BİNİ GEÇTİ 
TÜİK verilerine göre Dilovası’nın nüfusunun 3 bin 500 kişi artarak 50 bin 551’e ulaştığını kaydeden Hamza Şayir provokasyonlara rağmen Dilovası’nın cazibe yeri olduğunu ve göç almayı sürdürdüğünü kaydetti. Şayir, “Yükselen şehir” sloganına atıfta bulunup nüfusun daha iyi bir konuma geleceğine inandığını söyledi.

276 DÖNÜM ALANI İLÇEYE KAZANDIRDIK
Başkan Şayir meclis toplantısının sonunda yaptığı açıklamada da 276 dönüm alanı Dilovası’na kazandırdıklarını, yeni alanın TIR Parkı olarak değerlendirileceğini ve şehir içindeki TIR’ların şehir dışına çıkacağını kaydetti. 
DALGALI’NIN YASAĞI SÜRDÜ 
Meclis toplantısını Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ertan Bilikli de takip etti. Toplantıya AKP Meclis Üyesi Sinan Yaşar cenaze, SP Meclis Üyesi İnci Aydemir, Ankara temasları nedeniyle katılmadı. SP Meclis Üyesi Metin Dalgalı’nın ise Valilik tarafından verilen toplantıya katılma yasağı, bu mecliste de sürdü.
YENİ NÜFUSA YENİLENEN YÖNETMELİK 
Gündem maddelerine geçilmeden önce, -nüfusu 50 bini aşan ilçelerde- Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’ne dair bilgilendirmede bulunuldu. Yönetmeliğin 11’nci maddesi gereği gündem dışı söz almak isteyenin yazılı dilekçeyle başvurması gerektiği belirtildi. SP’li Meclis Üyesi Zeki Karataş sadece yazılı olarak önerge verilmesinin yanlış olacağını savunurken Belediye Başkanı Hamza Şayir aksi durumların kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açtığı şeklinde, yönetmeliğe dair savunmada bulundu.
DİREK DEPREMZEDELERE VERİLMELİ 
SP’li Meclis Üyesi Turan Tekgül, İdlib saldırısında şehit olan askerlerimizin “dost” gözüken Rusya ateşi ile şehit olduğunu öne sürdü. Ayrıca deprem gerekçesiyle toplanan vergi ve bağışların birinci elden depremzedelere verilmesi gerektiğini savundu. 
ÇİFTÇİ MECLİSİ KAPATILMADI 
Gündemin ilk maddesinde belediye meclisinde bir süre önce kurulan Çiftçi Mallarının Korunması Meclisi’nin İlçe Tarım Müdürlüğü’nün isteğiyle kapatılması görüşüldü. Başkan Hamza Şayir müdürlüğün gerekçe olarak ilçede tarım yapan dört çiftçi kalmasını gerekçe gösterdiğini belirtip, “Bir çiftçi dahi kalsa, çiftçinin hakkını korumak zorundayız” dedi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Çiftçi Mallarının Korunması Meclisi’nin kapanmasına dair istemi, oy birliğiyle ret edildi. Meclis varlığını korudu.
GÜMRÜK YERİNDE KAMULAŞTIRMA 
Gündemin ikinci maddesinde Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği, üçüncü maddede yurt dışı ve kardeş şehir ziyaretleri ile ilgili geçtiğimiz yıllarda alınan kararın uzatılması oy birliği ile kabul edildi. Dördüncü maddede kapatılan Tavşancıl Belediyesi’nin bulunduğu yerde konuşlanan gümrüğe laboratuvar ve çevresine işyerleri kazandırılması amacıyla üç parselin kamulaştırılması talebi de oy birliğiyle kabul edildi. 
03 MART’TA TOPLANACAK 
Beş ve altıncı maddelerde Fen İşleri Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği oy çokluğu, altıncı maddede zabıta maktu mesai ücretleri oy birliğiyle kabul edildi. Dilovası Belediye Meclisi’nde mart ayı toplantısının 03 Mart Salı günü 11.00’de toplanmasının kararlaştırılması ile toplantı sona erdi. (Haber Merkezi)

iktidar-001.jpgsaadet.jpgsalon-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.