Göç Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Göç Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında Tapu Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında yapılan toplantıya; Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutan V. Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Sağlık Müdür V. Rukiye Çobanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan,  İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydın, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İŞKUR Müdürü Şener Palavar, Türk Kızılay Toplum Merkezi Başkanı Veysi Yüce, Gebze İHH İnsani Yardım Derneği temsilcisi Adem Çiftçi, Muhtarlar Dernek Başkanı Musa Uslu ve Kanaat Önderleri  katıldı.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
İlçe Göç Koordinasyon Toplantısında;  güvenlik, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal ve ekonomik destek konularında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarak İlçede bulunan göçmen misafirlerin iş ve işlemlerinin aksamaya meydan verilmeden yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Gebze’deki Suriyelilerin adres kaydı ve bilgi güncelleme çalışmalarına değinilerek güvenlik, sağlık, eğitim hizmetleri ve kayıt dışı istihdam konusunda yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim, sağlık, sosyal destek, sosyal yardım, asayiş ve istihdam konularının önemine değinen Kaymakam Mustafa Güler bu alanda yapılacak çalışmalarla ilgili tüm kurumların destek olacağını vurgulayarak bu konuda aksamaya meydan verilmemesini istedi. 

 

SURİYELİLER İÇİN TÜRKÇE DİL KURSLARIN AÇILACAK
Ayrıca toplantıda okul çağında bulunan Suriyeli çocukların yüzde 75’inin okullaştırılmış olduğu kalan yüzde 25’inin okullaştırılması için kararlılıkla mücadele edileceği, Kızılay kartı üzerinden sosyal uyum yardımı yapılan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin beyan ettikleri adreslerde ikamet etmemesi durumunda adresleri doğrulanana kadar Kızılay kartı üzerinden sosyal uyum yardımlarından faydalandırılmasının durdurulacağı, Türkçe bilmeyen geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler için Türkçe dil kurslarının açılması konuları görüşüldü. Toplantıda sırası ile söz alan kurumlar sorun, görüş, istek ve taleplerini ilettiler. Ardından toplantı kanaat önderlerinden gelen soruların cevaplandırılarak bilgilendirme yapılması ile sona erdi. 

 

manset-2-011.jpeg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.