Globe serisi traktörlerin yerli üretimine başladı

Globe serisi traktörlerin yerli üretimine başladı

 Çayırova ilçesinde, Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors tarafından 2017 yılında kurulan Anadolu Landini, Globe serisi...

 

Çayırova ilçesinde, Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors tarafından 2017 yılında kurulan Anadolu Landini, Globe serisi traktörlerin yerli üretimine başladı.

Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors'ün 2017 yılında yüzde 50 yüzde 50 ortaklık ile kurduğu Anadolu Landini, Çayıroava Şekerpınar'daki tesislerinde yerli traktör üretim törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Argo Tractors Başkanı Valerio Morra, Argo Tractors hissedarları Alberto Morra ve Simeone Morra, Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak ve Anadolu Landini Genel Müdürü Hayati Kösoğlu katıldı.

BAKAN ÖZLÜ, “TÜRK EKONOMİSİ GÜÇLÜDÜR”

Bakan Özlü törende yaptığı konuşmada, “Türkiye'yi, ekonomik baskı altına almaya çalışanlar bunu başaramazlar. Türkiye ekonomisi güçlüdür, sağlamdır ve büyüyerek yoluna devam edecektir. Hiç kimsenin, Türk ekonomisinin tekerine çomak sokmasına göz yummayacağız. Aksine, vites büyüterek yolumuza devam edeceğiz.Anadolu Landini Traktör Fabrikası'nın ülkemize ve tarım sektörümüze hayırlı olmasını, bereket getirmesini diliyorum" dedi.

YILDA 2 BİN TRAKTÖR

2012 yılından bu yana Landini traktörlerin Türkiye distribütörlüğü Anadolu Motor tarafından yürütülürken, 2017'deki ortaklık anlaşmasına istinaden traktör satış ve üretim faaliyetleri Anadolu Landini şirketine devredildi. Anadolu Landini'nin Şekerpınar'da bulunan fabrikasında yılda 2 bin traktör üretilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.