Giresunlular İsrail terörünü lanetledi

Giresunlular İsrail terörünü lanetledi

Kocaeli Giresunlular Federasyonu tarafından Gebze’de düzenlenen Giresun Kültürü’nü tanıtım şöleninde İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik yaptığı terör lanetlendi.

Kocaeli Giresunlular Federasyonu tarafından Gebze 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen Giresun Kültürü’nü tanıtım şöleninde İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik yaptığı terör lanetlendi.

Kocaeli Giresunlular Federasyonu Başkanı Mehmet Elmas “Önceden hazırlanan programı iptal etme şansımız yoktu. Şu meydanda 35 bin kişiye ben cevap veremezdim federasyon başkanı olarak. Ama yapmamız gerekeni biz hep beraber yapacağız. Hep beraber bu dersi vereceğiz. Ben sizi de kırmadım. 3 tane 4 tane kardeşime şarkıyı söylettirdim. Diğer şarkıcılarımız onlar da söylediler. Ama yarın bu meydana yine gelip bu mesajımızı verelim. Biz savaş yanlısı değiliz. Şimdi sakın siyasi ve politik olarak düşünmeyin.” Diye konuştu.

RESUL DİNDAR: “İSRAİL TERÖRÜNÜ LANETLİYORUM”

Geceye katılan Karadeniz yöresinin sanatçısı Resul Dindar kürsüde konser öncesi yaptığı konuşmada “İsrail’i lanetliyorum” dedi. Dindar İsrail’in saldırılarıyla ilgili olarak “Kötü olmayan bir şeyi yaptığıma inanıyorum. Şarkı söylemek iyileştirir, birleştirir. İyi birşeydir. Buradan en azından biz İsrail’i lanetlediğimizi söyleme fırsatı buluyoruz. Bu bile bir şeydir. Hepimiz adına bu söylemi gerçekleştiriyorum. Bu zulmü istemiyoruz. Hiç kimsenin tüm insanların artık savaşmamasını ölmemesini bu şekilde istiyorum.” Diye konuştu. Dindar “ Sadece Müslümanların değil. Afrika’da da yaptığı zulüm var. Savaş olmasın istiyoruz.” İfadeleriyle Fransa’nı Afrika’da yürüttüğü operasyonlara da tepki gösterdi. Giresun Tanıtım Gecesi’nin iptal edilme durumunun son anda vazgeçildiğini ifade eden Dindar bu durumun kendisini memnun ettiğini ifade etti: “ Bugün bu program iptal olacaktı. Sayın valimiz öyle uygun görmüş. Ama federasyonumuz, bizim güçlü federasyonumuz sağolsun birlikte şöyle bir şeydir. Burada çaba var. Burada emek var. Buruda iyi niyetler var. Burada insanlar bir şeyleri kazanabilmek için hayatını sürdürebilmek için birilerine bakabilmek için çalışmak zorunda ve Burada bir şeyler yapıyorlar. Bir umuttur onun peşindeler. Şimdi biz programı yapmasaydık bu kadar çaba bu kadar uğraş insanlar nerelerden geldi çadır kurdular. Yazık günah. En azından gelip birkaç bi şarkı söyleyelim. Yani hareketli bir şeyler olmasa da bir arada olalım, birleşelim. Bir şeylere az da bir faydamız olsun. Evde oturmaktansa birileri gibi burada olmak iyidir. Dışarı çıktık.

BAŞIMI BELAYA SOKMAK İSTEMİYORUM

Bu sefer başımı belaya sokmayacağım. Ne düşünüyorsunuz? Başımı belaya sokmak istemiyorum. Kendimi tutuyorum. Bu kadar Gebze halkı gelmiş meydanlara dökülmüş, alışveriş yapıyor. Çocuklarını çıkarmış gezdiriyor eşini ailesini gezdiriyor. bu soğukta. Hakikaten serin hava. Gebze’yi yöneten herkes bugün şu an çıkıp buraya gelmesi lazım. Gerçek Gebzeliler burada şu an Kent Meydanı’nda Filistin’e karşı bugün zulüme karşı burada sadece şarkı söylemek Karadeniz adına değil gerçekten bir şeyler yapalım. Buradan lanetleyelim İsrail’i”

Program Karadeniz müziğinin sembol isimlerinden Resul Dindar’ın şarkılarıyla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.