Gıda mühendisleri 8 Mart’ı kutladı

Gıda mühendisleri 8 Mart’ı kutladı

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği üyelerimizin katılımıyla İzmit Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirdi.

8 Mart etkinliğinde ilk olarak saygı duruşu istiklal marşı okundu. Saygı duruşundan sonra, Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcilik Başkanı Sema Kopal tarafından basın açıklaması yapıldı. Kopal açıklamasında, kadın cinayetlerinin, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar olaylarının Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde olmadığı kadar arttığını belirtti. Laikliğin kadının özgürlüğü olduğunu vurguladı. Bugün kadın hakları bakımından gittikçe geriye gittiğimizi, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz bir şekilde çekilindiğini ve kadınlara önemli haklar getiren Medeni Kanun’un bile kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti.

 

YAN FLÜT DİNLETİSİ

Ayrıca içinde yaşadığımız ekonomik bunalımdan da en çok kadın ve çocukların etkilendiğini, her gün daha fazla kadın ve çocuğun yatağa aç girdiğini belirtti. Kadınların ve onların ayrılmaz bir parçası olan çocukların kurtuluşu için, kadına, çocuğa yönelik cinayet, şiddet ve istismar olaylarına karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmekten başka çıkar yol olmadığını belirterek konuşmasını bitirdi. Açıklama sırasında, “Yaşasın 8 Mart”, “Kadına Şiddete Hayır!”, “Kadın Cinayetlerine Son!”, “Laiklik Kadının Özgürlüğüdür!”, sloganları atıldı. Basın açıklamasından sonra Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sosyal Etkinlik Komisyonu Raportörü Yüksel Türkan “Ekmek ve Gül” adlı şiiri okudu.

Şiir dinletisinden sonra, oda üyesi Eda Çevik’in yan flüt dinletisi de ilgiyle izlendi.

 

muhendisler-1-001.jpg

 

muhendisler-2-002.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.