Gezi tutuklusu 2 genç serbest kaldı

Gezi tutuklusu 2 genç serbest kaldı

 Derince'de 17 Haziran akşamı Gezi Parkı'na destek vermek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş sırasında 2 grup arasında çıkan kavgada AKP seçim...

 

Derince'de 17 Haziran akşamı Gezi Parkı'na destek vermek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş sırasında 2 grup arasında çıkan kavgada AKP seçim irtibat bürosu ile bir caminin çay ocağı zarar görmüştü. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklanmıştı.  ‘Gezi Direnişi' eylemleri nedeniyle 20 Haziran Çarşamba günü gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, Halkevleri üyesi Vedat Gündüz ve Mesut Bulut ifadeleri alınmadan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ikili mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

YÜKSEK GÜVENLİK ÖNLEMİ

Aradan geçen 55 günün ardından Vedat Gündüz ve Mesut Bulut'un ilk davası gerçekleştirildi. Kocaeli Adliyesi'nde görülen dava öncesinde Bulut ve Gündüz'ün yakınları ve halkevleri üyeleri Kocaeli Adliyesi önüne gelerek mahkemeden çıkacak sonucu bekledi. Çevik Kuvvet ekipleri adliye önünde kuş uçurtmazken, halk evi üyesi gençler duruşma salonu önünde bekledi. Öğlen saatlerinde mahkemeden beklenen sonuç çıktı ve iki genç mahkemenin ilk celsesinde serbest kaldı. İzmit C Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gündüz ve Bulut öğleden sonra  işlemlerinin ardından serbest kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.