Geri dönüşümün önemini vurguladı

Geri dönüşümün önemini vurguladı

El sanatları öğretmeni Naciye Özdemir'in, sürdürülebilirliğin ve geri dönüşümün önemine figüratif ve soyut bir üslup geliştirerek vurgu yaptığı "Damarlardaki Bir Hücre Sergisi", Nikomedia Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Cam, seramik ve atıl malzemeler kullanılarak ortaya çıkarılan 55 eserin yer aldığı sergiden elde edilecek gelir, Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın yararına kullanılacak.
İzmit Belediyesi öncülüğüyle "Damarlardaki Bir Hücre Sergisi" Nikomedia Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın yararına düzenlenen bu sergide sürdürülebilirliğin ve geri dönüşümün önemine farklı disiplinler aracılığıyla figüratif ve soyut bir üslup geliştirerek vurgu yapan Naciye Özdemir’in cam, döküm çapakları, seramik ve atıl malzemeleri kullanarak ortaya çıkardığı 55 eserin yer aldığı sergi, 11 Haziran’a kadar sanatseverlerin hizmetinde olacak.

"SANATA VE SANATÇIYA YAPILAN HER YATIRIM KENTE YATIRIMDIR"
Sanat kenti İzmit için aşkla çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Gerçekten kentimizin her bölgesinde sanata dair dokunuşlar yapmaya çalışıyoruz. İşte burası da, Nikomedia Sanat Galerimiz, kentimizin sanatı için attığımız adımlardan birisi. Geçtiğimiz sene Cumhuriyet Bayramında açılışını gerçekleştirdik. O tarihten bu yana çok değerli sergilere ev sahipliğinde bulunduk. Çünkü biliyoruz ki belediyecilik sadece fenni işlerden ibaret değil, kaldırım yapmak, çöp toplamak, beton dökmek değil. Sanata ve sanatçıya yapılan her yatırım kente yatırımdır. Bir halkın kültürel mirasına sahip çıkmak, sanatı, kültürü önemsemek, kenti nefes alabilen bir yer haline getirmek de sosyal belediyeciliğin yegane görevlerinden" dedi.

5-002.jpg6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.