Geri dönüşüm hasta etti!

Geri dönüşüm hasta etti!

Çayırova Çağdaş Kent Konutları sakinleri, yaklaşık üç ay önce faaliyete başlayan İnnova Geri Dönüşüm firmasının çevre ve hava kirliliğine neden...

Çayırova Çağdaş Kent Konutları sakinleri, yaklaşık üç ay önce faaliyete başlayan İnnova Geri Dönüşüm firmasının çevre ve hava kirliliğine neden olduğunu ileri sürerek tepki gösterdiler. Vatandaşlar çevre kirliliğini CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’a şikayet ettiler

 

ÇED raporu ile faaliyete geçti

 

Dün akşam CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Çayırova ilçe başkanı Rasim Meriç ve yöneticilerinin ziyaret ettiği bölge halkı, Çağdaşkent Parkı’nda düzenlenen toplantıda milletvekili Kaplan’a şikayetlerini anlattılar.

Sırayla söz alan vatandaşlar, söz konusu firmanın bölge halkının karşı çıkmasına rağmen ÇED raporu alarak faaliyete geçtiğini ileri sürerek, “10 bin kişinin yaşadığı bölgeye sadece 200 metre uzaklıktaki bu fabrika yüzünden çevre ve insan sağlığı büyük zarar görüyor. Fabrikanın bacadan çıkardığı gazı soluyoruz, evlerimizin cam ve kapılarını açtığımız zaman konutlarımızın içine yoğun gaz kokusu giriyor ve nefes alamıyoruz” dediler.

 

Nefes alamıyoruz sayın vekilim!

Özellikle çocukların, yaşlıların ve astım hastalarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade eden bölge halkı, “Şikayetlerimizi Çayırova Belediyesi’ne, Kaymakam’a ve Valilik makamına defalarca yapmış olmamıza rağmen yetkililer bu konuda bir çözüm bulamadılar. Biz bu sorunu çözmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştular. Öte yandan, yaşlı bir kadın Milletvekili Kaplan’ın yanına gelerek, “Lütfen bu sorunu çözün. İstanbul’dan buraya ‘havası temiz’ diye geldim, böyle bir sorunla karşılaştım. Nefes alamıyoruz” diye şikayet etti.

 

Kaplan:”Yanınızda olacağım”

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da, vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada, “Çevre Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte söz konusu firmaya giderek görüşeceğim ve konuyu araştıracağım. Çevre hepimiz için çok önemli ve sahip çıkmak da hepimizin görevi. Ne yazık ki bölgemizde sanayinin yoğunluğu hava ve çevre kirliliği konusunda olumsuzluklar yaşatıyor. Sanayiye karşı değiliz ancak çevre ve insan sağlığını tehdit eden sanayileşmeye karşıyız. Bazı fabrikalar yanlış yer seçimi yüzünden çevreye zarar veriyor. Bu konuyu araştıracağım ve sizin yanınızda olacağım, buna söz veriyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.