Geri çekilmek yok

Geri çekilmek yok

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Bülent Metin, “Birinci görevimiz, hiçbir dönem ve şartta mücadeleden asla geri çekilmemektir.

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü şube binasındaki etkinlikle kutladı. Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Millet Mektepleri’nin açılışının 91’nci, ilk olarak 1981’de kutlanmaya başlayan Öğretmenler Günü’nün 38’ncisi kutladıklarını belirtip, “Biz 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü de, Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verilişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de önemsiyoruz” dedi. 
SÜRDÜRECEĞİZ
Öğretmen odaklı bir sendika olarak sendika kurucularının “yasak” denilen dönemde başlattıkları mücadeleyi sürdürdüklerini ve sürdüreceklerini kaydeden Bülent Metin, “Bu mücadele belli dönemlerde aksasa da umut asla tükenmez. Eğitim-İş olarak birinci görevimiz, hiçbir dönem ve şartta mücadeleden asla geri çekilmemektir. Eğitim-İş kayıtsız şartsız, gerçekten yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olacaktır” diye konuştu.
EMEKLİLERE ONURLUK 
Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde sendikanın kurucularından Tekin Yurttaş da ağırlandı. Etkinlikte emekliye ayrılan meslektaşlara onurluk verildi. Nilgün Torun, Nesrin Yılmaz ve Bülent Özşenol’a onurlukları Başkan Metin tarafından verilirken Nesrin Yılmaz’ın onurluğunu eşi ve meslektaşı Eyüp Yılmaz aldı. Nilgün Torun’a onurluk aldığı esnada eşi, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube yönetiminden Ömer Torun da eşlik etti. 

Etkinlikte öğretmen Binay Koçak ile ozan Sönmez Argon sevilen şarkı ve türküleri seslendirdi. Binay Koçak, Cumhuriyet’in 100’ncü yılı için hazırladığı marştan da bir dize okudu. Öğretmen şair İsmail Çankaya ise en güzel şiirlerini konuklar için okudu. 
binali.jpgailecek.jpgnilgun-torun.jpgbulent-ozsenol.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.