Geri adım yok

Geri adım yok

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün kongresi, İzmir’de yaptığı konuşmada parti tabanına yanında olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu’na yanıtlara sahne oldu. PM Üyesi Hasan Efe Uyar, “Geri adım yok. Yanındayız” dedi

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde kongrenin açış konuşması Parti Meclis Üyesi, Avukat Hasan Efe Uyar tarafından yapıldı. 20 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği noktanın açlık, yoksulluk, sefalet olduğunu kaydeden Uyar, “AKP’nin 20 yıllık rejim hayatında kepenk kapatan esnafı, geçinemeyen emeklileri, intihar eden işçileri gördük. Halk cefadayken saray sefada. Ülkeden kaçış isteği haddini aşmış durumda.

Bundan 100 yıl önce kendi canından vazgeçip bir vatan inşa eden neslin çocukları, ülkelerinden vazgeçme noktasına geldi.

CUMHURİYETİN SAHİPLERİ

KURUCULARI VAR

20 yıllık AKP iktidarı köyleri kasabaları boşalttı, tarımı, üretimi bitirdi, ülkeden tüm yurttaş kaçış noktası arar oldu. Bunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakilerdir. Gitmek isteyen herkese kapı gösteren, ‘Giderlerse gitsinler’ diye anlayış varsa, bu Cumhuriyetin sahipleri kurucuları da var. Adaletin ve özgürlüğün lideri Kemal Kılıçdaroğlu var” diye konuştu. Uyar şöyle devam etti:

“20 yıl önce ilk iktidara geldiklerinde gecekondu mahallerine giren, evlerdeki yer sofralarında yemek kaşıklayan yöneticiler vardı, şimdi onlar saraylarından çıkmıyorlar. O gittikleri gecekondularda ise yemek kaynamıyor. 5’li çeteleri, 5’er 10’ar maaş verdikleri danışmalarını zengin etmekten başka dertleri yok.

Seçim süreci yaklaşıyor. Kapı kapı geziyoruz. 7 bölgede 81 ilde tüm kadrolarımızla çalışıyor, Türkiye’yi hak ettiği yönetim anlayışına kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. AKP’nin sahaya çıkmaya yüzü yok. Birileri, ‘CHP Sivas’ın ötesini bilmez’ diyor. Biz bu vatanı karış karış biliyoruz, geziyoruz, herkesin kapısını çalışıyoruz. Kafasını saraydan çıkarmayanlar vatandaşı getirdikleri hale baksın.

İHTİYACIMIZ OLAN

BİRLEŞME VE DAYANIŞMADIR

Hepimize büyük görevler düşüyor. Benim sizlerden naçizane bir ricam var. Partinin yaptığı son olağanüstü kongrelerden birini gerçekleştiriyoruz. Birbirimizi incitmekten kaçınalım. İhtiyacımız olan şey, birleşmedir, dayanışmadır. Buradan çıkacak olan sonuçla beraber, seçim güvenliğini nasıl sağlarız üzerine çalışmamız gerekiyor. 20 yıl boyunca çok kaybettik, motivasyonumuz çok düştü, ancak kimse boynunu bükmesin. Ne kadar namuslu insanlar olduğunuzu düşünün. Çünkü sizler Cumhuriyet Halk Partilisiniz.

ÇAYIROVA’DAN SÖZ VERİYORUZ

Kimseye minnet etmeden, ülkemizi aydınlığa taşıma mücadelesinden bir adım geri atmamışsınız. Tarih 100 yıl önce Vahdettin’i nasıl yazdı, Mustafa Kemal’i nasıl yazdı. Genel başkanımızın selamını buraya getirdik. Genel başkanımız dün İzmir’de benimle misiniz diye sordu. Çayırova’dan genel başkanımıza söz veriyoruz, adaletsizliğe karşı mücadelenizde, halk düşmanlarına karşı mücadelenizde, Londra’daki tefecilerle mücadelenizde, 5’li çetelere karşı mücadelenizde bu namuslu davanızda yanınızdayız. Bir adım geri atmayacağız. “
HİÇBİR ŞEY İNANDIĞIM

YOLDAN GERİ ÇEVİREMEZ

lutfu-ilhan.jpg

CHP Çayırova İlçe Geçici Başkanı Lütfü İlhan da kongre için konuşma metni hazırladığını ancak o metne bağlı kalmayacağını söyleyip Kılıçdaroğlu’na atıfta bulundu. İlhan özetle şunları kaydetti: “Ben genel başkanımız ile sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım. Hiçbir şey beni inandığım yoldan çeviremez. Birlikte yürüyoruz buna inanın. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Adalete susamış halkımızın kurtuluşu ellerimizdedir. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz?

Delegelerimize soruyorum. Genel başkanımızla birlikte miyiz? Her iki adayımıza ve delegelerimize teşekkür ediyorum. Cihan Soyluçiçek ve ilçe yönetimine de teşekkür ediyorum. İl Başkanımız ve il yönetimine de bizleri 30 gün süreyle geçici süreyle genel merkeze önerdikleri için teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.