GERGERLİOĞLU’NDAN MHP VE AK PARTİ’YE ELEŞTİRİ:

GERGERLİOĞLU’NDAN MHP VE AK PARTİ’YE ELEŞTİRİ:

Türk’ün ezildiği yerler konusunda zerre tepki göstermiyorsunuz.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu  şunları ifade etti:

“Değerli arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti iktidarı maalesef hayal kırıklığı oluşturmaya devam ediyor. Herkes nezdinde oluşturmaya devam ediyor; Kürtler nezdinde oluşturduğu gibi Türkler nezdinde de oluşturuyor. Nasıl oluşturuyor? İşte Uygur Türklerinin durumu apaçık ortada. Toplama kampları ve zindanlarda ölen Uygur Türkleri çok büyük bir insan hakları ihlali oluşturuyor ve bütün bunlara karşı Türkiye Cumhuriyeti iktidarının sesinin çıkmadığını görüyoruz. Bakın kim sesini çıkarıyor? Çoğunluğunu batılı ülkelerin oluşturduğu 39 önemli ülke Birleşmiş Milletler de Çin’de ki toplama kampları konusunda zorla tutulan Uygur Türklerinin durumu ile ilgili bir ortak mektup hazırlamışlar bu 39 ülke ve serbest bırakılması çağrısında bulunmuşlar. Bu 39 ülke içinde maalesef Türkiye yok! Bu olabilecek bir şey değil arkadaşlar. Kabul edilebilecek bir şey değil ama Türkiye Cumhuriyeti iktidarının umurunda değil.

TÜRKÜ KORUYORUZ DİYORSUNUZ TEPKİNİZ YOK

 

Türkiye batı ile ilişkileri minimuma indirdi ve dünyadaki polis devletleri ile ilişkilerini arttırdı. Bunlardan birisi Çin Devleti ve bu ilişkilerini arttırması karşılığında da Çin’in yaptığı her türlü ihlale kendi soydaşları orada olmasına rağmen görmezden geliyor, dünyadaki tüm ülkeler bunu görüyorlar, ağır bir şekilde eleştiriyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin umurunda değil. Biz de bunu mecliste, her yerde söylüyoruz ve sessizlikle geçiştirmeye çalışıyorlar. Bize diyorlar ki: “Ne yapalım, savaş mı yapalım?” Biz de onlara şunu söylüyoruz: “Savaş yapın demiyoruz, biz size bir ülkeyi, bir devleti uyarmanın çeşitli yolları vardır.” Diplomatik yollar vardır ve bunları deneyen devletler vardır ve siz bunları apaçık bir şekilde gördüğünüz halde canınız istemediği için, bunu yapmak istemediğiniz için bu yollara temessül etmiyorsunuz ve çıkarlarınızın peşinde koşuyorsunuz.

Sizin için maddi çıkarlarınız; ilkelerinizin çok çok üstünde. İlkeleriniz zaten ayaklarınızın altında, ‘Türk’ü koruyoruz.’ diyorsunuz; Türk’ün ezildiği yerler konusunda zerre tepki göstermiyorsunuz.

Sizin için maddi çıkarlarınız; ilkelerinizin çok çok üstünde. İlkeleriniz zaten ayaklarınızın altında, ‘Türk’ü koruyoruz.’ diyorsunuz; Türk’ün ezildiği yerler konusunda zerre tepki göstermiyorsunuz. ‘Muhafazakârız, dindarız.’ Diyorsunuz; dininden diyanetinden dolayı ezilen Uygur Türklerini görmezden geliyorsunuz çünkü onların toplama kamplarında namaz kılmaları, oruç tutmaları yasaklanmış ve zorla domuz eti yediriliyor ve evlerinde Çin’li misafirler tutması şart koşuluyor o ailelere.

 

TARİH BİZİDE SİZİDE YAZIYOR

 

Bunun gibi ne Türklüğe ne dine uymayacak fiillerin işlendiği Sincan Özerk Bölgesi, Doğu Türkistan için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zerre miktarı sesini çıkarmadığını görüyoruz. Bunları Türkiye Toplumu bir tarafa yazıyor. Sadece Türkler bir tarafa yazmıyor. Herkes bir tarafa yazıyor. Uygur Türkleri’ne yapılan haksızlık karşısında susan MHP’yi de bir tarafa yazıyor, AK Parti’yi de bir tarafa yazıyor ve bütün bunlar karşısında hakkı, hakikati talep eden bizleri de bir tarafa yazıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.