Gergerlioğlu, "Esnaf aile boyu çalışsa da geçinemiyor"

Gergerlioğlu, "Esnaf aile boyu çalışsa da geçinemiyor"

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Körfez ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek ilçenin kronikleşen sorunlarını yerinde inceledi. Tuğrul ve Ağadere caddelerinde esnafın feryadını dinleyen Gergerlioğlu, "Binlerce insanın yaşadığı Körfez’de doğum yapacak hastane yok. Körfez adeta kaderine terk edilmiş" sözleriyle yetkililere yüklendi.

Esnafın ekonomik darboğazda olduğunu belirten Gergerlioğlu, kurumsallaşma eksikliğine dikkat çekti. Bir işletme sahibinin sitemini aktaran Gergerlioğlu, "Esnafımız, ilçe değil neredeyse bir mahalle durumuna düştük' diyor. İş yeri sahibi dönerini kendi kesiyor, eşi yardım etmezse dükkanı döndüremiyor. Kurumsal mağazaların eksikliği, kamu binalarının bölgeden uzaklığı ticari hayatı bitirme noktasına getirmiş. Esnaf kan ağlıyor," ifadelerini kullandı.

Hamile vatandaş; “Doğum başlarsa Şehir Hastanesi'ne yetişene kadar başıma ne gelir bilmiyorum”

Körfez ve Derince ilçelerindeki sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, özellikle hamile kadınların yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "Körfez ve Derince gibi devasa ilçelerde kamu hastanelerinde doğum yaptırılmıyor. Hamile bir vatandaş, 'Doğum başlarsa Şehir Hastanesi'ne yetişene kadar başıma ne gelir bilmiyorum' diyor. Kalp krizi geçiren, acil müdahale bekleyen hastalar yollarda perişan oluyor. Yıllardır bitmeyen bir Körfez Devlet Hastanesi inşaatı var; ne zaman biteceği, ne zaman hizmet vereceği belirsiz. Bu halkı neden bu kadar atıl bırakıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Gençlik işsizlik ve sosyal çöküş kıskacında

İlçedeki işsizlik sorununun sadece ekonomik değil, sosyal bir yıkıma dönüştüğünü ifade eden Gergerlioğlu, gençlerin durumuna dair acı tabloyu paylaştı. İşsiz kalan gençlerin uyuşturucu ve bahis oyunları gibi kötü alışkanlıkların pençesine düştüğünü belirten Gergerlioğlu, ailelerin bu durumdan büyük endişe duyduğunu ve toplumsal bir çöküşün eşiğinde olunduğunu söyledi.

"Körfez hak ettiği hizmeti alamıyor”

Körfez’in bir otogar terminaline ihtiyaç duyduğunu ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Artvinlisinden Vanlısına kadar Türkiye'nin her yerinden göç alan bu dinamik ilçe, hak ettiği hizmetin zerresini alamıyor. Bir milletvekili olarak sokaklardayım, vatandaşın sesini duyuyorum. Bu sorunlar çözülene kadar Körfez halkının sesi olmaya, bu ihmalkarlığı her platformda haykırmaya devam edeceğiz. Körfez üvey evlat değildir!" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.