Gerçek tasarrufu  satın alırken sağladık

Gerçek tasarrufu satın alırken sağladık

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2020’de bütçenin yüzde 19’unu yatırıma ayıran belediyenin 2021’de yüzde 24, 2022’de yüzde 28 oranı hedeflediğini söyledi. Büyükgöz, “2020’de asıl tasarrufu personel değil satın alma yaparken sağladık” dedi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2020 yılının faaliyet raporunu, rapor oy birliğiyle onaylandıktan sonra değerlendirdi. Büyükgöz, 2020’de bütçenin yüzde 19’unu yatırıma ayıran belediyenin 2021’de yüzde 24, 2022’de yüzde 28 oranı hedeflediğini söyledi. Büyükgöz, “Personel ve cari giderlerin yanı sıra biz gerçek tasarrufu satın alma maliyetlerinin düşürülmesiyle elde ettik. Mal alımı gibi görülse dahi alınan malın karşılığında reel teknik hizmetler üretildi” diye konuştu

OY BİRLİĞİYLE ONAYA TEŞEKKÜR

Büyükgöz sözlerine, “Öncelikle faaliyet raporuna olumlu oy vererek bize destek olmanız, Gebzemize hizmet etme heyecanını devam ettirme yönündeki katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. 2021 faaliyet raporunu da inşallah bu şekilde, heyecanla tartışırız. Görüş ve öneri sunanlara teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

BİRÇOK HİZMETTE BELEDİYE

PERSONELİ GÖREV YAPTI

 

Büyükgöz değerlendirmesinde yer yer CHP Grubu adına Saide Arslan Çalışkan tarafından yapılan değerlendirmelere de yanıt getirdi. Büyükgöz, “Saide Hanım rakam verirken muhasebe tekniği yöntemiyle ihaleyle alınan hizmetleri sadece teknik, reel hizmet olarak ele almış. Hâlbuki park ve fen işlerinin birçok hizmetinde kendi personelimiz görev aldı. Cari hizmetlerde görülen birçok satın alma, yatırıma dönüktür. Tasarruf tedbirleri de en azami derecede uygulanmıştır” dedi.

YATIRIMDA İDEAL ORAN: YÜZDE 28

Daha önceki yıllarda yüzde 8 – 9’lara düşen reel yatırımın bütçedeki oranının 2020’de yüzde 19’lar civarında gerçekleştiğini kaydeden Büyükgöz, “Hedefimiz 2021’de yüzde 24’lere, 2022’de ideal oranı yüzde 28’lere çıkarmaktır” diye konuştu. Büyükgöz ayrıca şunları söyledi:

GEBZE’DE SESSİZ DEVRİM YAŞANIYOR

“Pandemide fiziki yatırımların yapılmadığı serzenişlerine hiç gerek yok. Bitirilen 17-18 parkın dışında Gebze’de sessiz devrim yaşanıyor. Mütevazılığı bir kenara bırakırsak biz önce yapısal, hukuki sorunları çözmenin öncülüğü sürdürüyoruz.

İMAR GÖREN YERLERE

TAPU VERİYORUZ

Yavuz Selim ve Hürriyet’teki mülkiyet sorunlarının yanı sıra köylerde 2020 sonu rakamları itibariyle 30 milyon metrekarelik bir alanda işlem yaptık. İmar uygulaması görmüş tapuları teslim etmeyi sürdürüyoruz.

GEBZE’NİN 500 YILINI

ŞEKİLLENDİRECEK ÇALIŞMALAR

Günü kurtarmayı düşünmedik, imar uygulamalarının altına elimizi soktuk. Biz Gebze’nin 100 - 500 yılını şekillendirecek şekilde çalışıyoruz. Altyapısı ve donatı alanları ile çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl bir Gebze bırakacağımızı tasarlıyor, hedefliyoruz. Bu çalışmalar keşke 1930… 1960’larda yapılsaydı.

BABALARININ “CANINI YAKAR”

GÖRÜNÜYORUZ AMA

Avrupa’da böyle şeyler yok çünkü en geç 1950’lerde bitirmişler. Bugün konuşmuyorlar. İnşallah bugün yaptığımız çalışmalardan ötürü 15-20 yıl sonra büyüyecek çocuklarımız bu sorunları konuşuyor olmayacak. Bugün babalarının canını yakıyor görüntüsündeyiz çünkü yüzde 35-40 kesinti yapıyoruz. Ama torunu hiç farkında olmayacak. Olmuş bitmiş ama kentin omurgası, iskeleti de tamamlanmış durumda olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.