“Gerçek ‘Beka Sorunu’ yüksek enflasyondur”

“Gerçek ‘Beka Sorunu’ yüksek enflasyondur”

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları ağustos ayı çalışmalarını değerlendirmek üzere Eylül ayı İl Divan Toplantısını, Seka Park’ta gerçekleştirdi.

İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile davetlilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün yaptı. Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün yaptığı konuşmada, “85 milyon insanımızın huzur, güven, düzen ve kazanç bulacağı müreffeh, demokratik, adil ve hakkı üstün tutan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa etmenin kararlılığı ile bugün burada bu toplantıyı icra ediyoruz. Ekonomik problemler, uzun zamandır insanımızın canını yakmaya devam ediyor. Toplumsal huzurumuzu dinamitlemeye, parçalamaya devam ediyor. Yüksek enflasyon ne yazık ki, sadece ayda bir değişen istatistikî rakamlardan ibaret değildir.

 

“ZEHİRLİ BİR SARMAŞIK GİBİDİR”
Yüksek enflasyon; derinleşen ve kronik hale gelen yoksulluk demektir; temel ihtiyaçların giderilememesi, toplumsal huzurun tahribata uğraması demektir; böylece ülkenin sosyal, ekonomik ve politik istikrarsızlık anaforuna yakalanması demektir.  Yüksek enflasyon; neden olduğu yoksullukla birlikte geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeterli düzeyde beslenememesi demektir; gençlerin uyuşturucu batağına düşmesi için uygun zemin demektir ve enflasyon ahlaki temelleri ve toplumsal bağları sarsan zehirli bir sarmaşık gibidir.
Kısaca, enflasyon toplumsal yıkım demektir. Yüksek enflasyon, kelimenin gerçek anlamıyla ülke için bir ‘beka’ sorunudur! Yüksek enflasyon; hayatın her alanında kalitenin düşmesidir, insanca yaşama standardının yok olmasıdır, verimliliğin düşmesidir” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.