Gençtürk’ten Özgür Özel’e açık mektup

Gençtürk’ten Özgür Özel’e açık mektup

CHP’nin Kocaeli’de ki önemli isimlerinden ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Keramettin Gençtürk CHP genel Başkanı Özgür Özel’e mektup yazdı.

Gençtürk şunları ifade etti:
‘’Sayın Özgür Özel
CHP Genel Başkanı
AÇIK MEKTUP
Sevgili Genel Başkanım;
Demokrasiyi özümsemiş ve örgüt disiplinine bağlı bir partili olarak; Genel Merkezimiz tarafından belirlenen başvuru takvimi doğrultusunda CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı a.adaylığına süresi içerisinde başvurdum.
Başvuru kararı almamda etkili olan husus; 40 yılı aşkın mesleki, akademik, yönetsel ve siyasi tecrübem ile yaşadığım kente karşı sorumluluğumu yerine getirmek ve Kocaeli'yi uzun süredir mahrum kaldığı sosyal belediyecilik anlayışı ile yeniden buluşturabileceğime dair inanç ve kararlılığım idi.
Diğer yandan bir parti büyüğü olarak; partimin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sergilediği iddiasız ve karamsar havayı biraz olsa dağıtmak, varsa başkaca taliplilere ön ayak olmak istedim.

BENDEN BAŞKA ADAY ADAYI YOK!
Nitekim benden başka aday adaylığı başvurusu olmadı.
Başvuru olmayışının nedenleri olarak ;
-Rakip adayla belirgin düzeyde oy farkının olması ve bu farkın kapatılabileceğine dair heyecan yaratılamaması,
- Aday tespit yönteminin belirsizliği ya da “genel merkez beni atasın” düşüncesi ile hareket edilmesi,
-2019'da kazanılan tek belediyenin mevcut başkanının büyükşehire aday gösterilebileceği ve sair nedenler olarak görülebilir.
Hal böyleyken başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan A.Adaylığı -ve belki de pek çok ilçe belediye başkanlığı a.adaylığı- yönünden varolan bu belirsizlik ortamında potansiyel adayların ortaya çıkması ve kente bir heyecan yaratılması mümkün olmamıştır.
Üyelerin katılımıyla "Örgüt Denetiminde Parti İçi Eğilim Yoklaması” kararı alınması ve ek bir başvuru süresi tanınması halinde kesinlikle a.adayı sayısı artacak, bir sinerji yaratılacak ve seçim sonuçlarını partimiz lehine çevirecektir.
Lütfen "Örgüt Denetiminde Parti İçi Eğilim Yoklaması" kararını alınız, aday adaylığı talebini çoğaltınız, gerekirse nitelikli isimleri a.adaylığı konusunda teşvik ediniz ve tüm üyeleri sürecin bir parçası haline getirmenin yolunu açınız.
Zafer bizim olacaktır.
Saygılar sunuyorum.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.