Gençtürk, “Asbestli borulardan akan suyu içiyoruz”

Gençtürk, “Asbestli borulardan akan suyu içiyoruz”

İSU Genel Kurulu’nda konuşan CHP Meclis üyesi Nazım Gençtürk, sloganı ‘Kocaeli’de su musluktan içilir’ olan İSU’yu eleştirerek, “Şu anda Kocaeli’de 200 kilometreyi bulan asbestli borulardan akan suyu içiyoruz. Bunun analizi ise bizim ciğerlerimizde” dedi

İSU Genel Müdürlüğü 1. Olağan Genel Kurulu 2. Birleşim’de konuşan CHP Meclis üyesi Nazım Gençtürk, İSU’nun ‘Kocaeli’de su çeşmeden içilir’ sloganı üzerinde yaptığı eleştiride asbestli borulara değindi. Gençtürk, şu ifadeleri kullandı: İSU’nun internet sitesinde girdiğimizde de bu sloganı görüyoruz: Kocaeli’de su musluktan içilir.

“10-20 YIL SONRA HASTALIKLARLA ORTAYA ÇIKACAK”

Sayın Ali Sağlık suyu musluktan mı içiyor bilmiyorum. Tahir Başkanım Ali Müdürüme güvenip de musluktan su içiyor mu bilmiyorum. Ama Kocaeli’de bir asbestli boru gerçeği var. Barajlarda su temiz olabilir, analizler güzel çıkıyordur. Depolarda su temiz olabilir. Arıtma tesislerinde aktarım tesislerinde su temiz olabilir. Ama biz çeşmeyi açtığımızda musluklardan akan su asbestli borulardan geçiyor. Şu anda Kocaeli’de 200 kilometreyi bulan asbestli borulardan akan suyu içiyoruz. Bunun analizi ise bizim ciğerlerimizde. Belki 10 yıl, belki 20 yıl sonra hastalıklarla ortaya çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.