Gençlik Merkezlerinde siperli maske üretimi

Gençlik Merkezlerinde siperli maske üretimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı talimatlarıyla, koronavirüs salgınına karşı maske üretimi yapan kamu kuruluşlarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü altında Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'nde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri de katıldı.

GÜNDE 250 MASKE ÜRETİMİ

Gençlere yönelik atölye ve kulüp faaliyetlerini internet ortamına taşıyan ilimizdeki Gençlik Merkezleri, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin alındığı atölyelerde 30 Mart tarihinden itibaren siperlik maske üretimini sürdürüyor. Üretim maliyeti 3 TL ile 5 TL arasında seyreden piyasadaki satış fiyatı ortalama 30 TL olan siperlik maskelerden, günde yaklaşık 250 adet üretim kapasitesine ulaşan Gençlik Merkezleri, üretilen maskeleri sahada görev yapan başta sağlık çalışanları olmak üzere Sağlık çalışanları, Emniyet Çalışanları, Özel Sektör de vatandaşla bire bir muhatap olan çalışanlar ve karantina yurtlarımızda görevli çalışanlara ulaştırıyor. 

ÜRETİMLER DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen üretim faaliyetiyle, ilimizdeki gençlik merkezlerinde bugüne kadar 2 bin adet siperlik maske üretimi yapıldı. Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce, Sağlık İl Müdürlüğü ziyaret edilerek tüm sağlık çalışanlarına 500 adet siperli maske teslim edildi. İhtiyaç olduğu takdirde yine iş başındayız diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, tüm sağlık ekiplerine ve çalışanlarına kolaylıklar diledi.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney'e teslim edilen siperlik maskeler için Ergüney de tüm sağlık çalışanları adına katkılarından dolayı İl Müdürü Çintimar'a teşekkürlerini iletti.

GÖNÜLLÜ GENÇLER GÖREV ALDI

Siperlerin üretiminde başta Gençlik Hizmetleri Müdürü Mert Tepekıran ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden İl Müdürü Muzaffer Çintimar bu üretimde gönüllü olan herkese teşekkür etti. Siperliklerin teslimatında Gençlik Hizmetleri Müdürü Mert Tepekıran, Spor Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, Yurt Hizmetleri Müdürü Hasan Kara ve gönüllü gençlerde bulundu. img_3703.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.