Gençlik Merkezi eğitimlere başladı

Gençlik Merkezi eğitimlere başladı

  Çayırova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Gençlik Merkezi’nde gençlere ve öğrencilere hitap eden ilk eğitimler başladı. Özellikle 4-12...

 

 

Çayırova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Gençlik Merkezi’nde gençlere ve öğrencilere hitap eden ilk eğitimler başladı. Özellikle 4-12 yaş çocukların gelişimi için önemli olan Mental Aritmetik eğitimi Çayırova’lı veliler tarafından büyük ilgi gördü. 

 

MENTAL ARİTMETİK EĞİTİMİ VERİLİYOR

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın talimatları doğrultusunda, ilçe gençlerine yönelik faaliyetlerin yapılacağı ve gelişimlerine katkıların sunulacağı Gençlik Merkezi ilk eğitimlerine başladı. 4-12 yaş arası çocukların zekâ gelişimleri için önemli olan ve matematik işlemlerini daha hızlı yapmalarını sağlayan Mental Aritmetik konusunda kayıtları oluşturan belediye yetkilileri ilk derslerine başladı. Derslerini oynadıkları oyunlar ile pekiştiren çocuklar hem eğlenirken hem de gelecekleri için önemli olan bilgileri öğreniyorlar. Başlayan eğitimlere ilk günde 30 öğrenci kayıt yaptırarak derslere başladı. Konusunda uzman öğretmenlerin katıldığı dersler için kayıtların devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Mental Aritmetik kulübü ile Çayırovalı gençlerimizin zihinsel fonksiyonlarını hızlandırmak, El yüz ve zihin koordinasyonunu hızlı işler hale getirmeyi hedeflemekleyiz. Mental Aritmetik ile gençlerimiz zihinsel olarak daha pratik hale gelirken dikkat dağınıklığı problemi olan gençlerimiz bu sorunlarını en aza indirebileceklerdir. Mental Aritmetik eğitimi alan gençler zamanı daha etkili bir şekilde kullanabilecek ve zihinsel fonksiyonlarındaki hızın artmasına bağlı olarak gerek sosyal hayatlarında gerekse eğitim hayatlarında kendilerine güvenleri artmış olacaktır” şeklinde konuştular.

 

 

KOCAELİ GENELİNDE BİR İLK 

 

Hafta da 2 gün eğimlerin verileceği Mental Aritmetik dersleri Pazartesi Çarşamba günleri saat 14.00- 15.30 saatleri arasında verilmeye devam edecek. Okulların açılacağı 2013-2014 eğitim yılına kadar derslerin bu programda gerçekleştirilecek. Okullar açıldıktan sonra derslerin gün ve saatlerinde değişikliklerin olabileceğini söyleyen yetkililer, kayıtların devam ettiğini ve başvuru yapmak isteyen vatandaşların belediye hizmet binası karşısında Gençlik Merkezi’ne müracaat etmelerini belirttiler. Kocaeli ve bölge illeri arasında bir ilk olan bu uygulama Çayırova Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sürdürülmekte. Gençlik Merkezi bünyesinde çeşitli alanlarda kulüpler oluşturan Çayırova Belediyesi, Mental Aritmetik, Satranç, Mangala, Tungram, Zekâ oyunları, Edebiyat, Felsefe, Müzik, Resim, Tiyatro, Kuantum Fiziği, Maket Uçaklar, Genç Girişimcilik gb. Kültürel, zihinsel ve yetenek alanlarında Çayırova gençlerini desteklemeyi hedeflemektedir.  Mental Aritmetik konusunda kısa bilgi veren uzman öğretmen İsmail Aydoğar  Mental Aritmetik Eğitimi, 4-12 yaş grubundaki çocuklar için tasarlanıp geliştirilmiş bir programdır. Amacı, her çocukta var olan ancak atıl durumdaki gizli zekâ potansiyelini harekete geçirmek ve kapasitesini artırmaktır” şeklinde görüş belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.